Jönköping inleder vårens stora cykelkampanj

Cykla i Jönköping.

Branta backar, lugna landsvägar, varierande cykelleder och otroliga vyer. Här finns engagerade föreningar, god kunskap i att arrangera stora cykelevenemang, en driven besöksnäring och många spännande projekt och evenemang att se fram emot. Vi älskar att snacka cykel och inleder nu därför vårens stora cykelkampanj där vi genom olika nedslag i besöksnäringen fastställer att Jönköping är den självklara cykeldestinationen!

Under våren kommer vi att lyfta segmentet cykel. Jönköping har som destination en stor variation när det kommer till cykel, allt från stora mountainbike-evenemang till cykelvägar längs med vätterstranden för kommunens pendlare. 

Vi har även flera föreningar med ett stort engagemang och god erfarenhet av att stå som lokal arrangör för cykelevenemang, och inte minst destinationens besöksnäring driver och utvecklar segmentet cykel vidare. Kampanjen kommer därför att lyfta flera olika aktörer som på olika sätt paketerat sina upplevelser och erbjudanden för att göra bl.a. cykelturismen mer lättillgängligt och självklar. 
 

Källa: Destination Jönköping