Ellery Beach house - en tidsresa tillbaka till 1960-talets Palm Springs

Den ombonade vardagsrumskänslan går igen på många platser på Ellery Beach House. Foto: Ellery Beach House

I slutet av augusti invigdes ESS Group sitt tionde hotell i Sverige, Ellery Beach House, på Elfviks Udde på Lidingö. Inredningen sticker ut och förmedlar en ombonad atmosfär som för tankarna tillbaka till sextiotalet, Palm Springs och den ikoniska tv-serien Mad Men. Tanken har varit att skapa ett resorthotell där människor vill mötas, koppla av, njuta och trivas.

bild
Ellery Beach House är ESS Groups tionde hotell i Sverige. Foto: Ellery Beach Hotel

 

Text: Annika Wihlborg

 

Ellery Beach House är inrymt i den fastighet som tidigare inrymde Blue Hotel, på natursköna Elfviks Udde, längst ut på Lidingö. Ambitionen har sedan start varit att skapa en ny sorts destination i Stockholmsområdet, en typ av destination som ESS Groups grundare hittills saknat. Här kan man bland annat spela padel, pingis, biljard, flipperspel och shuffleboard. På Ellery Beach House finns förstås även en konferensdel med fjorton mötesrum, den största lokalen kan ta emot grupper på uppemot 250 personer. Här finns 122 hotellrum, tre pooler, två restauranger och tre barer. ESS Group har investerat drygt 270 miljoner kronor i om- och tillbyggnaden av före detta Blue Hotel, vilket nu alltså resulterat i nyinvigda Ellery Beach House.

 

bild
Ellery Beach House är ESS Groups tionde hotell i Sverige. Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
På hotellet finns flera uppvärmda pooler som möjliggör bad året runt. Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
Foto: Ellery Beach Hotel

 

KOMBINERAD LOBBYBAR OCH RECEPTIONSDISK

Tanken med Ellery Beach House var att skapa en resort där interiören är en starkt bidragande faktor till stämningen. Ägaren ESS Group har tidigare bland annat startat upp Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad, Bellora, Pigalle samt Steam Hotel i Västerås, hotell som gjort sig kända för sin distinkta och genomtänkta inredningsstil.

 

bild
Mässing och trä är återkommande materialval i en av hotellets barer

Det första som möter besökarna på Ellery Beach House är lobbybaren, som är fungerar som receptionsdisk. En trappa ner på Ellery Beach House ligger hotellets strandklubb Coco Beach Club, med flera pooler och dagbäddar där besökarna kan koppla av. Här har man låtit sig inspireras av Kalifornien med 33 grader i poolen, gym både ute och inne samt rum för spabehandlingar. På hotellet finns även restaurang Palmers, som serverar mat signerad prisbelönta Frida Nilsson och Patrik Rodehed.

 

bild
Restaurang Palmers karakteriseras av varma toner i rött och grönt. Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
Foto: Ellery Beach Hotel

 

bild
Foto: Ellery Beach Hotel

 

KOMBINERAR DET BÄSTA FRÅN TVÅ VÄRLDAR

Enligt Joel Singer, vd på Ellery Beach House, är det nya hotellet en hybrid mellan ett cityhotell och en klassisk destinationsresort. Även om hotellet bara ligger tjugo minuter från centrala Stockholm vill ESS Group förmedla en känsla av att befinna sig på en lyxig resort ute på landet. En viktig inspirationskälla för hotellets inredning är Op Art, en abstrakt stil som tillkom på 1960-talet. Med hjälp av Op Art använde man olika typer av optiska effekter för att förmedla en illusion av rörelse.

 

bild
Ellery Beach House är beläget i den hotellfastighet på Lidingö som tidigare inrymde Blu Hotel Foto Eller Beach Hotel