Pepparrotsbadet blir Enköpings nya familjebad

Pepparrotsbadet beräknas stå klart i december 2020. Bildkälla: PP Arkitekter
Färgen turkos kommer att vara ett genomgående tema på Enköpings nya bad. Bildkälla: PP Arkitekter

I januari 2021 står Pepparrotsbadet i Enköping klart. Det blir ett energieffektivt familjebad med bland annat en upplevelsedel, relaxavdelning, bubbellagun, grotta och rutschkana.

Pepparrotsbadet kommer att bestå av en upplevelsedel med relaxavdelning, hoppbassäng med klättervägg, café, gym och rehabbassäng. På det nya badet kommer det även att finnas en 25-metersbassäng med åtta banor, en undervisningsbassäng samt en nittio meter lång rutschkana. På Enköpings nya badanläggning kommer det även att finnas ett kalasrum, en kallpool, två bastur och en bardisk. Hela det nya badhuset kommer att bli platsbyggt. Bredvid finns fotbollsplan, ishallar och nu snart även ett badhus.

Värmer upp vattnet med koldioxidsystem

–Hela badet kommer att gå i färgen turkos och det kommer också att bli ett regnbågstema med olika färger på glasrutorna. Pepparrotsbadet blir en energieffektiv anläggning som bland annat kommer att drivas av energi från solceller och solfångare. Vi kommer dessutom att återvinna duschvattnet och vattnet i bassängerna kommer att värmas upp med hjälp av det koldioxidsystem som finns installerat i ishallarna bredvid, säger Claes Lagelius, projektledare för Pepparrotsbadet på Enköpings kommun.