VDL Bus & Coachs dubbeldäckare sätt in på Flixbuss-rutter

Den 19 april 2018 levererade VDL Bus & Coach 7 stycken dubbeldäckare av typ VDL Futura FDD2-141/510s till Cialone Tour i Italien.

Cialone Tour kommer att distribuera dessa dubbeldäckare på uppdrag av Flixbus. Alla 7 Futura FDD2-141- bussarna kommer att trafikera på olika nationella och internationella linjer.

Internationellt arrangeras dessa Flixbus-anslutningar från Italien till Frankrike, Tyskland och Schweiz och vice versa, liksom på sträckorna Rom-Frankfurt, Venedig-Lausanne och Marseille-Salerno.

- Vi ser fram emot att kunna integrera dessa 7 VDL Futuras i våra Flixbus-rutter. Det har varit ett nöje att jobba med VDL Bus & Coach och vi ser fram emot att kunna stärka vår relation i framtiden, säger familjeföretaget Cialone.

Marcel Jacobs, kommersiell direktör för VDL Bus & Coach, säger:

- Vi är stolta över att få leverera den största ordern av VDL Futura dubbeldäckare till Flixbus Italien och till Cialone Tour. Segmentet för dubbeldäckare i Italien växer och denna order understryker den ökande populariteten hos VDL Futura FDD2.

VDL Futura FDD2-141

Dessa sju Futuras som levereras till Cialone Tour är utrustade med sittplatser för 74 + 1 + 1 passagerare och dessutom finns ett rullstolsutrymme.

Bussarna har lyxiga och bekväma VDL Class 500-stolar, USB-anslutningar och 220 volt uttag, armstöd mellan dubbla stolar och läderarmstöd på baksätet, ger massor av komfort för passagerare, vilket gör resorna med Futura FDD2 till en extremt angenäm upplevelse. Komfort, säkerhet, design och teknik är optimalt anpassade till varandra, säger tillverkaren.

Källa: VDL Bus & Coach