Umeå kommun satsar på cyklisterna

Foto: Umeå kommun

 

 I Umeå cyklar nästan en tredjedel av invånarna till arbete och skola, var femte umebo fortsätter även att cykla på vintern. Detta kan bero på de cykelsatsningar som kommunen gör, vilket bidrar till att Umeå har ett sammanhängande och tryggt cykelvägnät som underhålls bra. Detta skriver Umeå kommun i ett pressmeddelande.

Umeå kommun arbetar för en attraktiv och hållbar stad, vilket innebär att fler resor med hållbara färdsätt är viktiga och där cykeln har en betydande roll.

- Jämför man Umeå med andra städer gällande cykling och cykelplanering står sig kommunen väl i konkurrensen. Det är riktigt glädjande att kommunens arbete går mot de mål kommunen har satt upp. Umeå är en bra cykelstad men det finns fortfarande delar som går att utveckla ännu mer, säger Katarina Bergström, trafikplanerare, Umeå kommun i pressmeddelandet.

Fler cyklister, ställer högre krav på infrastrukturen eftersom det blir fler som rör sig på gång- och cykelvägarna, och en framtida utmaning blir att öka separeringen mellan fotgängare och cyklister.

I år har man sammanställt allt som gjorts under 2015 vad gäller satsning på cykel, och tagit fram ett cykelbokslut som beskriver cykelläget, vilket ger en god överblick över vad som har skett under året och kort berättar om kommande års cykelsatsningar.