Rosengårds IP moderniseras – nya planer presenterade

Rosengårds IP. Foto: Malmö Stad

Rosengårds IP, belägen i södra Rosengård i Malmö, är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare. Fritidsnämnden har beslutat om att modernisera huvudplanen för fotboll och bygga en ny sporthall.

Fotbollsplanen kommer att uppgraderas till en standard som uppfyller kraven för spel i Superettan. Planen kommer att få full storlek, planvärme, staket och anpassad belysning. Dessutom flyttas planen något söderut för att möjliggöra en kompakt anläggning med läktare för både hemma- och bortasupportrar.

I Rosengårds centrum finns redan en sporthall med en handbollsplan och plats för cirka 350 åskådare. Den nya sporthallen på Rosengårds IP kommer att ha en kapacitet för uppemot 600 åskådare och vara anpassad för framtida behov.

– Den nya utformningen av Rosengårds IP kommer att erbjuda en toppmodern och mångsidig anläggning som gynnar både elitidrottare, motionärer och breddversamheter i Malmö. Vi ser fram emot att skapa en plats som inte bara är en idrottsplats utan även en mötesplats för hela staden, säger Sanna Axelsson, fritidsnämndens ordförande.

– Det är väldigt glädjande att Rosengård får en toppmodern idrottsplats, som kommer öka barns möjligheter till rörelse och aktivitet. I och med att anläggningen både är till motionärer och för de som elitsatsar, blir idrottsplatsen en mötesplats som kommer alla Malmöbor till gagn, säger Surra Al Sakban), vice ordförande i fritidsnämnden.

– Framtidens Rosengårds IP kommer att vara en dynamisk och inkluderande idrottsplats. Vi skapar en plats för elitidrott, breddverksamhet, spontanaktivitet och möten mellan människor. Detta är en investering i både Malmö och Malmöborna. Jag ser fram emot att Rosengårds IP blir en plats som skapar glädje och meningsfullhet för både barn och vuxna, säger Linda Eklund, ledamot i fritidsnämnden.

Källa: Malmö Stad