Modern idrottshall öppnar i Nacka

Visionsbild Campushallarna Nacka Strand Foto: Campushallarna Nacka Strand

Nackas idrottsföreningar får snart tillgång till Campushallarna Nacka Strand, en ny toppmodern idrottsanläggning som byggts i samarbete mellan Nacka kommun, Campus Nacka Strand och Alecta Fastigheter.

Nacka kommun i södra Stockholm har ingått avtal med Campus Nacka Strand om att tillhandahålla en ny och toppmodern idrottshall, känd som Campushallarna Nacka Strand. Denna anläggning kommer att vara en av Nackas största idrottsanläggningar för skol- och föreningsidrott.

Idrottsanläggning om totalt 2 300 kvadratmeter består av:

  • Bollhall, ca 1 100 kvadratmeter. En fullstor hall med fokus på bollsport med möjligheter till handboll, fotboll, innebandy, badminton, volleyboll och basket.
  • Gymnastikhall, ca 350 kvadratmeter utrustad med redskap för skolidrott och gymnastik med möjlighet till volleyboll, badminton med mera.
  • Yoga och dansstudio, ca 100 kvadratmeter, för utövande av bland annat yoga, dans eller meditation.
  • Loungeyta, pentry och omklädningsrum.

– Det är glädjande att Nacka får en ny lättillgänglig idrottsanläggning som föreningslivet kan nyttja under kvällar och helger. Det är ett uppskattat tillskott som kommer möjliggöra för fler Nackabor att vara aktiva på sin fritid, säger fritidsnämndens ordförande Karin Teljstedt.

– Det känns väldigt bra att inte bara kunna erbjuda Campushallarna till våra elever utan även till hela Nackas stora föreningsliv. Att få barn och ungdomar att fortsätta röra på sig är det vi brinner för och med Campushallarna skapar vi de bästa förutsättningarna för detta, säger Niklas Nestlander, VD på Campushallarna Nacka Strand.

b
Visionsbild Campushallarna Nacka Strand gymnastikhallen. Foto: Campushallarna Nacka Strand

Källa: Nacka kommun