Nya steg mot förverkligandet av Lunds nya ridanläggning

Visionsbild av Lunds nya ridhus. Foto: Lunds kommun

Nu är det dags för Lund att ta nästa steg i utvecklingen av kommunens nya ridanläggning - att  upphandla en entreprenör som ska genomföra projektet. Efter det blir det även möjligt att presentera en tidplan för när verksamheten kan flytta in i den nya anläggningen.

Målet är att Lunds kommun ska kunna ingå avtal med den vinnande entreprenören i början av hösten. Ett försök  att upphandla entreprenaden för den nya ridanläggningen gjordes för ett år sedan, planerad att byggas på Ladugårdsmarken i norra Lund. Tyvärr tvingades upphandlingen avbrytas då det saknades konkurrenskraftiga anbud. 

På onsdagen den 15 maj fattade servicenämnden det formella beslutet att ge serviceförvaltningen i uppdrag att på nytt annonsera ridanläggningen, vilket kommer att ske inom kort.

– Nu är det äntligen dags att ta nästa viktiga steg i förverkligandet av Lunds nya ridanläggning. Ett gediget arbete har gjorts för att vi ska få till en riktigt bra anläggning som möter dagens och morgondagens behov inom ridsporten, säger Fredrik Ljunghill, servicenämndens ordförande i Lund.

Under vintern och våren har Lunds kommun fokuserat på att förbättra anbudet samtidigt som man strävar efter att hålla kostnaderna under kontroll.

– Vi har haft en givande dialog både med verksamheten, Lunds Civila Ryttarförening, och med aktörer från branschen. Bland annat har vi genomfört en så kallad marknadsdialog med tretton olika entreprenörer för att diskutera hur vi kan göra projektet attraktivare och vi har fått väldigt bra respons, säger Sara van Lunteren, fastighetschef på Lundafastigheter.

Källa: Lunds kommun