DreamHack firar 30 år med City of DreamHack i Jönköping

Dreamhack äger rum i Jönköping 14-16 juni. Foto: Destination Jönköping

DreamHack firar 30 år och återvänder den 14-16 juni till Elmia i Jönköping, känd som City of DreamHack. Årets upplaga av festivalen kommer att erbjuda e-sport, gaming, cosplay och framträdanden av kända artister.

Från en enkel LAN-sammankomst 1994 har DreamHack växt till världens största festival för den digitala kulturen. Elmia i Jönköping har blivit en institution dit människor från hela världen åker för att uppleva gemenskapen som spelvärlden erbjuder.

– Jönköping har spelat en avgörande roll i DreamHacks utveckling genom åren och vi är oerhört glada över att återvända till City of DreamHack för ännu en DreamHack Summer-festival. Det stöd och engagemang som både Elmia och Destination Jönköping visat de senaste 20 är fantastiskt, säger Andreas Jernberg, Nordenchef på ESL FACEIT Group.

Under årets festival kommer besökarna att kunna se när några av världens främsta lag i Counter-Strike gör upp om titeln i turneringen ESL Challenge. Det kommer även att hållas kval till storsatsningen Esports World Cup, där deltagare gör upp om finalplatser Street Fighter 6 och TEKKEN 8, samt fotbollsspelet EA FC24.

Utöver den världskända LAN-delen, kan alla besökare testa på datorspel i Freeplay-zonen. DreamHack Summer i Jönköping är en festival för alla.