#Fotbollströjefredag med Janne Andersson och Barncancerfondens eget fotbollslag i spetsen

Janne Andersson och delar av Barncancerfondens fotbollslag på Friends Arena. Foto: Barncancerfonden

Under 2023 lanserade Barncancerfonden idén med #fotbollströjefredag i Sverige. Nu är det snart den 12 april igen och det är dags att ena fotbollssverige i kampen mot barncancer. I år kommer evenemanget att hållas i samarbete med Janne Andersson och Barncancerfondens eget fotbollslag.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Många av dem kan inte längre utöva sin favoritsport på grund av biverkningar från behandling eller sjukdomskomplikationer. Mer forskning behövs för att hitta behandlingar som är effektiva mot cancer men mildare för barnen. Genom #fotbollströjefredag uppmanar Barncancerfonden fotbollsentusiaster över hela landet att stötta barn och familjer drabbade av barncancer.

I år har Barncancerfonden ett eget fotbollslag (BCF) med 11 barn. Alla älskar fotboll och har kämpat med eller övervunnit cancer. För att leda dem har Janne Andersson blivit förbundskapten.

– Det här är ett av de viktigaste uppdragen jag fått. Jag känner mig både stolt och hedrad över att få bidra till Barncancerfondens arbete. Jag hoppas att så många som möjligt är med oss den 12 april när fotbollströjefredag går av stapeln, för barn och cancer hör inte ihop, säger Janne Andersson, Förbundskapten för BCF.

– Engagemanget för fotbollströjefredag är helt otroligt. Det här är en dag när fotbollsspelare, fotbollsprofiler, klubbar, företag, barn, unga och gamla i hela landet går samman och visar stöd för drabbade barn och familjer. Förra året lyckades vi samla in hela 2,2 miljoner kronor till den livsviktiga barncancerforskningen. Det hoppas vi överträffa i år, säger Anne Bergsten, projektledare för fotbollströjefredag på Barncancerfonden.