Liseberg vinner nöjesparkernas Oscar

THEA Classic Awards huvudpris delades ut vid en prisceremoni i Los Angeles. Foto: Liseberg

Vid en prisceremoni i Los Angeles, fick Liseberg nyligen ta emot en "THEA Classic Award". Det här är tredje gången nöjesparken belönas under de 30 åren priset funnits. Inom nöjesparksvärlden motsvarar en THEA Award samma betydelse som en Oscar inom filmindustrin.

Priset delades ut av Themed Entertainment Association (TEA) som är en internationell organisation som representerar världens ledande kreatörer, utvecklare, designers och producenter av platser och upplevelser.

Utmärkelsen gavs med följande motivering:

’Liseberg har mästerligt skapat en väv av upplevelser genom sina olika attraktioner, lummiga trädgårdar, enastående miljö, och en kalender full av säsonger, musik och evenemang. Parken drivs av en vision och ett engagemang för historieberättande, kvalité, lagarbete, empati och transparens och har övervunnit många utmaningar med motståndskraft och mod. Denna THEA Classic Award hedrar Lisebergs sekellånga arv av glädje och inspiration, och parkens bidrag till den globala gemenskapen för nöjes- och temaparksbranschen.’

"Vi är otroligt tacksamma över priset, som är ett kvitto på det fantastiska jobb som alla mina kollegor gör, varje dag året runt", säger Andreas Andersen, VD Liseberg.

"Speciellt i år, efter en mycket mörk vinter, betyder det mycket med ett sådant erkännande från våra branschkollegor", fortsätter Andreas Andersen.

b
Detta är andra gången på två år som nöjesparken vinner priset. Foto: Liseberg