Storsatsning på cykellek

Cykellek på Stora Torget i Falun Foto: Velopark

I början av året tog EU ett beslut där antalet cykelresor ska dubbleras fram till 2030. Ett viktigt delmål i processen är att sätta barnen i rörelse, något som Folklek och Velopark har tagit till sig och nu erbjuder färdiga lösningar för underhållande cykling.

Det svenska varumärket Velopark med rötter i cykelsporten har under ett antal år utvecklat en serie produkter med målet att enkelt designa och bygga ett område för cykling. Ett viktigt mål har hela tiden varit att underhållande cykling för barn ska bli en naturlig del av en lekpark.

Hela konceptet är därför designat med moduler som enkelt kan monteras och komponeras för att passa olika målgrupper och miljöer. Produktionen är utvecklad och tillverkad i Sverige, av svenska råvaror – något som också har varit högt prioriterat för Velopark.

bild
Cykellek Orsa Roller. Bild: Velopark

Folklek har lång erfarenhet från lek- och sportbranschen och ett komplett utbud av utrustning för offentliga miljöer med fokus på lek och fysisk aktivitet för barn och unga. Folklek är antagna som leverantör på Addas nationella avtal för Park- och lekutrustning dit alla Sveriges kommuner och städer kan ansluta sig vilket öppnar en bred marknad för cykellekplatser.

bild
Källa: Velopark

Velopark har under de senaste två åren levererat ett tjugotal parker runt om i landet. Produkterna har även fått ett visst internationellt genomslag med stort intresse ifrån länder runt om i Europa.

– Cykellekplatser är en spännande och naturlig breddning av Folkleks koncept att skapa nytänkande aktiviteter för barn och unga. Vi gillar enkelheten i hela idén med Velopark som i kombination med genomtänkta lösningar av högsta kvalitet matchar oss väldigt bra, säger Katja Skånér, medgrundare till Folklek.

– Vi på Velopark har arbetat med cykling i olika former under väldigt många år, därför är vi bekväma i alla frågor som rör två hjul, oavsett om det handlar om barn, nybörjare eller världselit. Genom samarbetet med Folklek kan vi erbjuda färdiga lösningar för kommuner, bostadsbolag och andra aktörer som arbetar med samhällsbyggnad och aktiva utemiljöer, säger Stefan Grimberg, VD på Velopark.

bild
Bild: Velopark