Nytt publikrekord för Sportfiskemässan

Fotograf: Johan Pettersson

Årets Sportfiskemässa hölls mellan den 15 och 17 mars på Elmia i Jönköping. Vid stängningsdags kunde det noteras att årets mässa hade satt rekord med 16 487 besökare.

Besökarna fick under tre dagar ta del av de senaste produkterna, aktiviteter, föreläsningar, fiskefilmer, tävlingar och visningar av sportfiskebåtar och lockade rekordmånga besökare i år. Det var den 18:e gången mässan arrangerades, med den senaste föregående mässan för fem år sedan i Jönköping.

– Att ha fått arrangera Sportfiskemässan igen på Elmia efter fem års frånvaro känns fantastiskt. Vi hade höga ambitioner och jag är glad över att vi med Sportfiskemässan kan fortsätta öka människors intresse för både sportfiske och vår vattenmiljö, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

– Att Sportfiskemässan dessutom lockar otroligt många barn och barnfamiljer gör att vi har en stark tilltro till att få många nya utövare framöver

Ökat intresse för sportfiske märkbart under pandemin, med många som utforskar det som en ny friluftsaktivitet. Enligt Havs- och vattenmyndigheten fiskar cirka två miljoner svenskar årligen. Trenden synliggjordes tydligt på Sportfiskemässan.

b
Sportfiskemässan 2025 arrangeras nästa år den14-16 mars på Stockholmsmässan parallellt med Allt för Sjön. Fotograf: Johan Pettersson