Eskilstuna sätts i rörelse med Olympiadagarna

OS i Paris sätter Eskilstuna i rörelse Foto: Destination Eskilstuna

Olympiadagarna i Eskilstuna arrangeras från 30 maj till 1 juni i stadsparken. Evenemanget inkluderar prova på-upplevelser, möten med olympier, festivalkänsla och över 30 deltagande föreningar.

Det är startskottet för OS Precamp som arrangeras av Sveriges Olympiska Kommitté under sommaren. Lokala föreningar visar stort intresse, vilket visar Eskilstunas vilja att etablera sig som en idrottsstad. Sporter som judo, bordtennis, fotboll, gymnastik, hästsport, radiostyrd bilsport och friidrott kommer att delta.

Olympiadagarna är också en del av uppladdningen inför OS i Paris, vilket gör evenemanget extra speciellt. Cirka 3000 skolelever från Eskilstunas mellanstadieskolor kommer att delta och prova på olika idrotter under de två första dagarna.

– Vi har fått ett otroligt gensvar. Aldrig tidigare har vi haft så här många föreningar som visat intresse för att delta, så här tidigt i processen. Det finns ett fåtal platser kvar, men vi förväntar oss att de fylls inom kort, säger Jessica Lindell Vikarby, projektledare SOK.

– Vi siktar högt och bjuder in rekordmånga skolungdomar den 30–31 maj. Men ambitionen är även att slå rekord under lördagen då allmänheten välkomnas. Det kommer bli en riktig folkfest, säger Micke Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna. Dessutom arrangeras den internationella matmarknaden på Fristadstorget under samma period – de två evenemangen kompletterar varandra fint!