NCC och Malmö stadsfastigheter​​​​​​​ inleder samarbete om ny simanläggning i Heleneholm

Anläggningen ska användas för simundervisning och simträning och bestå av en 50-metersbassäng, en 25-metersbassäng samt tre mindre bassänger för simundervisning, vattengymnastik och babysim. Foto: NCC

 

NCC och Malmö stadsfastigheter har påbörjat ett partnerskap för att bygga en ny simanläggning i Heleneholm, Malmö. Samarbetet omfattar en totalentreprenad i partnering. Initialt kommer parterna att gemensamt genomföra projektering och planering innan byggfasen tar vid.

Företaget har tilldelats uppdraget som entreprenör för Heleneholms simanläggning, som kommer att användas för simundervisning och träning. Anläggningen kommer att bestå av en 50-metersbassäng, en 25-metersbassäng och tre mindre bassänger för olika ändamål som simundervisning, vattengymnastik och babysim.

– Det är fantastiskt kul att vi nu tillsammans med NCC kan ta nästa steg i utvecklingen av Heleneholms simanläggning. Det är ett viktigt projekt - den färdiga anläggningen ska komma många malmöbor till del och bidra till den livsviktiga simkunnigheten, säger Fitore Maliqi, byggprojektledare Malmö Stadsfastigheter. 

Uppdraget kommer att utföras som en totalentreprenad i partnering, där bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget tillsammans med Malmö Stadsfastigheter och andra viktiga intressenter kommer att planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att fastställa en målkostnad för projektet. Detta arbete kommer att påbörjas omedelbart, följt av övergången till byggfasen.

– NCC har byggt ett stort antal badhus runt om i Sverige och har bred erfarenhet från badhusprojekt med olika förutsättningar. Bara i Skåne har vi byggt Burlövsbadet, Hylliebadet, Rosengårdsbadet, Sjöbo Simanläggning samt Ystad bad och arena. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Malmö Stadsfastigheter påbörja arbetet med Heleneholms simanläggning, säger Magnus Jarebrant, affärschef, NCC Building Sweden.