Sommarens gränsöverskridande äventyr - Boka din höghastighetstågresa genom Europa nu

DB och SNCF Voyageurs erbjuder ett veckovis säsongserbjudande som för första gången förbinder Frankfurt och Bordeaux med höghastighetståg. Foto: SNCF

Från och med 26 februari 2024 kan entusiastiska resenärer säkra sina platser för höghastighetstågresor genom Europa för perioden mellan 23 maj och 26 augusti 2024. Nu är det hög tid att boka din resa till Tyskland, Belgien, Spanien och Schweiz för en oförglömlig sommar. För de som dras norrut har försäljningen genom Eurostar Group redan öppnat.

Sommarlovet bjuder på chansen att upptäcka Europa utan gränser. I år utökas utbudet med nya destinationer och återkomsten av säsongslinjer.

Ny linje förbinder Tyskland med Frankrikes sydväst

Under sommaren 2023 lanserade DB och SNCF Voyageurs ett veckovis säsongserbjudande som för första gången förband Frankfurt och Bordeaux med höghastighetståg. I år får det tysk-franska samarbetet ytterligare en dimension med en ny linje som förbinder Bordeaux med Stuttgart.

  • Bordeaux-Frankfurt: TGV-tågen kommer att trafikera sträckan lördagen den 15, 22 och 29 juni samt den 6 och 13 juli 2024.
  • Stuttgart-Bordeaux: Säsongstågen går lördagarna den 20 och 27 juli samt den 3 augusti och avslutar sommarsäsongen den 31 augusti 2024.

Utöver Paris-Stuttgart-München och Paris-Frankfurt erbjuder DB-SNCF Voyageurs året runt dagliga resor tur och retur mellan Marseille och Frankfurt.

Sommarförbindelser mellan Schweiz och Medelhavet från Lausanne

Utöver sina vanliga destinationer (Lausanne, Genève, Zürich, Basel) tar TGV Lyria på sig färgerna från Sydfrankrike och Côte d'Azur med en säsongslinje.

Efter ett kortvarigt trafikerande från Lausanne under 2023, återupptar Lausanne-Marseille direktförbindelsen sin trafik denna sommar från den 29 juni till 26 augusti 2024. Tåget kommer dagligen att betjäna Genève, Bellegarde, Lyon, Avignon och Aix-en-Provence.

Utökat utbud till Spanien över sommaren

Utöver de två dagliga tur- och returresorna mellan Paris och Barcelona introducerar TGV INOUI en tredje frekvens på lördagar och söndagar från den 27 april till den 30 juni. Denna tredje anslutning kommer sedan att erbjudas dagligen under sommarmånaderna från den 6 juli till den 1 september.

Ett nytt inslag är att resenärerna nu kan använda Carte Liberté för sina resor mellan de två länderna. Denna kort är giltigt i ett år och riktar sig till kunder som regelbundet reser i tjänsten.

Sedan starten den 11 december 2022 har över en miljon kunder rest med TGV INOUI Frankrike-Spanien och över 1 500 TGV-tåg har varit i trafik.

Nyhet för TGV INOUI till Italien

Från den 26 februari är det nu möjligt att boka en resa med TGV INOUI för inrikes resor i Italien mellan Milano, Torino och Oulx. Detta gör det möjligt för kunder att utnyttja TGV INOUIs erbjudande även på kortare sträckor mellan Piemonte och Lombardiet, med resor från 10 EUR. Från idag finns det dagliga förbindelser i båda riktningarna mellan Milano, Torino och Oulx.

Källa: DB och SNCF