Peab bygger nytt simhallskvarter i Partille för 1,3 miljarder SEK

Fotomontage från parkeringen Bild: Norconsult

Peab har fått uppdraget att bygga ett innovativt simhallskvarter i Partille kommun för 1,3 miljarder SEK. Projektet inkluderar en modern simhall, bostäder, lokaler och parkering på Partille Port-området. Simhallen kommer erbjuda faciliteter som motionsbassäng, multibassänger och familjebad. Totalt 95 hyresrätter och verksamhetslokaler ingår i planen, samt en parkeringsanläggning. 

– Att bygga simhall är en betydelsefull samhällssatsning och en viktig plats för såväl motion som avkoppling. Jag hoppas att det nya simhallskvarteret kommer att öka livskvaliteten för Partilleborna och samtidigt ge ringar på vattnet för att skapa en än mer levande stadsbild, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Simhallens placering intill Partille Arena är en naturlig expansion av området, där arbetet inleddes redan 2012. Simhallen och det tillhörande parkeringshuset, liksom grannfastigheten Partille Arena, kommer att drivas med energi från solenergi. Simhallen blir en central mötesplats för invånare och verksamheter i Partille, främjande av gemenskap och en aktiv livsstil.

– Vi ser fram emot att bidra till att stärka Partilles identitet som en framstående idrottsstad och samtidigt erbjuda en modern och hållbar boendemiljö. Det här är en investering i både nuet och framtiden för vår kommun, säger Mats Nilsson, vd på Partillebo.

Uppdraget är en totalentreprenad och projekteringen startar omgående. 

FAKTA SIMHALLSKVARTERET

Följande ingår i uppdraget i simhallskvarteret:

  • 10 000 kvadratmeter simhall.
  • 1 000 kvadratmeter relax och kompletterande friskvårdsytor.
  • 1 000 kvadratmeter lokaler (mot Gamla Kronvägen).
  • 4 000 kvadratmeter verksamheter.
  • 11 000 kvadratmeter hyresbostäder
    b
    Entréfasaden Bild: Norconsult