Peab ska bygga nytt simhallskvarter i Partille - satsning på hälsa och hållbarhet

Bild: Norconsult.

Peab har tilldelats uppdraget att konstruera ett innovativt simhallskvarter i Partille, bestående av en modern simhall, bostäder, lokaler och parkeringsanläggning. Projektet, med en kontraktssumma på 1,3 miljarder SEK, är en betydelsefull satsning för att främja hälsa och hållbarhet i regionen.

Det nya simhallskvarteret, beläget i centrala Partille på området Partille Port, kommer att inkludera en mångsidig simhall med faciliteter för träning, återhämtning och familjeaktiviteter. Simhallen kommer att erbjuda en rad bassänger, inklusive motionsbassäng, multibassänger och en familjebad med vattenrutschkana. Förutom simanläggningen kommer 95 hyresrätter att byggas tillsammans med verksamhetslokaler. Parkering kommer att tillhandahållas genom en parkeringsanläggning under och intill simhallskomplexet.

Liselott Bergkvist, regionchef på Peab, uttryckte sin entusiasm över att vara en del av projektet och understryker dess betydelse för samhället. Genom att integrera hållbarhet i designen kommer simhallen att få energi från solenergi och stärka Partilles position som en ledande idrottsstad.

Partillebos VD, Mats Nilsson, ser projektet som en möjlighet att förbättra livskvaliteten för invånarna och skapa en levande stadsbild. Han uttrycker också vikten av att stärka Partilles identitet som en främsta idrottsstad och erbjuda en modern och hållbar boendemiljö.

Projekteringen av simhallskvarteret inleds omedelbart och förväntas bidra till en än mer levande och hållbar Partille.