Christian ”Fimpen” Eklund blir Better Collectives nya sociala media-profil

Christian ”Fimpen” Eklund. Foto: Better Collective

Den globala sportmediegruppen, Better Collective, stärker sitt lag med det senaste förvärvet, hockeylegendaren Christian "Fimpen" Eklund. "Fimpens" roll kommer att skapa ett engagerande innehåll för de svenska sportmediasajterna, inklusive SvenskaFans.com och HockeySverige.se.

Eklund, känd för sina tio säsonger som framåt för Djurgården i Elitserien och Hockeyallsvenskan, har efter sin spelarkarriär blivit en populär social media-personlighet med hundratusentals följare på YouTube och andra plattformar. Han tar nu steget i nästa fas av sin karriär som en del av sportmediegruppen, som inkluderar sajter som SvenskaFans, HockeySverige.se, FotbollDirekt och InnebandyMagazinet och har över 5 miljoner användare varje månad.

– Jag älskar att göra content och vill göra mer. Better Collective är ett bolag som är framåtlutat, nyfiket och har mycket roligt på gång. Här får jag möjligheten att komma ut bredare än tidigare och det känns som en väldigt spännande och rolig utmaning. Jag tillbringar ändå så mycket tid på Hockeysverige och SvenskaFans att jag lika gärna kan jobba för dem, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

– Vi har under en längre tid fört en dialog kring att hitta på något tillsammans. Att nu förverkliga det samarbetet känns otroligt tillfredsställande. Fimpen är en underhållande lagspelare som kommer att ge oss en extra dimension i våra sociala kanaler och på vår YouTube-kanal FanTV, säger Uffe Bodin, Head of Sports Media, Better Collective Sverige.

– Fimpen är framför allt förknippad med hockey, men hans stora intresse för all sport inklusive fotboll och för människorna och företeelserna runtomkring är något som våra följare kommer ha stor glädje av, säger Aldijana Talic, chefredaktör för sportmediesajterna SvenskaFans.com och FotbollDirekt.se.

Ett av Fimpens första projekt inom Better Collective blir en resa till Boston i mars för en uppvisningsmatch mot Boston Bruins alumnilag med spelare som Bobby Orr, Ray Bourque och Zdeno Chára.