Naturhistoriska riksmuseet öppnar pop up utställningen "I dinosauriernas fotspår"

Konceptbild Fotograf: Simon Stålenhag

Nu öppnar Naturhistoriska riksmuseet upp utställningen I dinosauriernas fotspår, i Westfield Mall of Scandinavia, Solna. Den kostnadsfria utställningen är en pop up och innehållet är speciellt framtaget för detta tillfälle. Besökarna kommer bland annat att få se ett fossilt ägg från en långhals och ett fotspår från dinosaurier som upptäckts i Skåne.

Under perioden februari till maj 2024, öppnar Naturhistoriska riksmuseet ett pop up-museum i Westfield Mall of Scandinavia på temat I dinosauriernas fotspår. Besökare kan då uppleva ett museum i mindre format med utställning, aktivitetshörna och butik. Konceptet är specifikt utformad för detta tillfälle med en ny vinkel och utvalda interaktiva inslag. Till exempel visas ett fossilt ägg från en långhals och ett fotspår från dinosaurier som upptäckts i Skåne. Man kommer även att kunna mäta sig med ett T-Rex ben i naturlig storlek och känna på en äkta meteorit. Utställningen kommer att leda besökaren genom olika stationer och teman - som vad dinosaurierna åt och vad som hände när dinosaurierna dog ut.

”Det är fantastiskt att vi är med och möjliggör för besökare att uppleva Naturhistoriska riksmuseet när de flyttar hit tillfälligt under sin renovering. Pop up-museet bidrar till att stärka utbudet inom upplevelser hos oss - med sitt kulturvärde och som attraktion för familjer”, säger Louise Bergqvist, Director of Leasing Northern Europe, Unibail-Rodamco-Westfield

För barn kommer det finnas möjlighet att skapa en egen dinosaurie i återbrukat material och man kan följa med guiden Dino-Doris i olika filmer på dinosaurietemat.

”Vi är glada och förväntansfulla över möjligheten att få ställa ut på en ny och kanske lite oväntad plats, i ett köpcentrum. Vi längtar efter att få dela med oss av vår kunskap på ett lustfyllt sätt och hoppas skapa nyfikenhet även hos museiovana besökare”, säger Lisa Månsson, Överintendent och chef för Naturhistoriska riksmuseet

b
Fotspår. Fotograf: Martin Stenmark