Hela världen i en trädgård är Norrvikens tema 2024

Med årets tema reser man bakåt, framåt, ut i världen och in i det allra innersta. Foto: Norrvikens trädgårdar

År 2024 blir parken Norrviken ett äventyrligt mecka med ett tema somär tänkt att ta besökarna genom tid och rum. Stilträdgårdarna är skapade av Marie Olsson Nylander, Hanna Wendelbo och Patricio Reig och parken öppnar i mars med utställningar och evenemang, inklusive höjdpunkten "SOLEIL Comsi Comsare" i Erikshus.

Norrviken inleder året 2024 med utställningen "Narcissen och vårens hemligheter" i Erikshus den 28 mars. En blomstrande presentation av narcisser, skapad av Norrvikens trädgårdsmästare och florister, kommer att vara i fokus. Samtidigt kommer argentinskfödde konstnären Patricio Reig att presenteras med sin fotokonst i utställningen "El Viaje Vertical," där besökarna får följa med på en konstnärlig resa genom Norrvikens trädgårdar.

Konstnären Sara N. Bergman tolkar årets tema i utställningen "L'AVENTURE" i Villa Abelin. Bergman har använt material från sina resor för att skapa konstverk med personligt och inspirerande uttryck.

Musikduon Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou skapar specialskriven musik för Norrviken under året. För allmänheten är Carl-Johan känd som en medlem i bandet Mando Diao.

b
Vattenträdgården. Foto: Foto: Eva-Marie Furevi

Hanna Wendelbo och Norrvikens trädgårdsmästare samarbetar återigen för att skapa nya trädgårdsrum och blomsterupplevelser. Paradrabatterna kommer att vara en blomsterföreställning av svenska och exotiska växter i varma färgnyanser mot en grönskande bakgrund.

Under 2024 kommer även Tors Park att få extra uppmärksamhet, en tidigare mindre framträdande plats som nu transformeras till en förtrollande, vildvuxen omgivning med olika växtvariationer.

b
Sommar 2017. Foto: Eva-Marie Furevi
b
Tors park är en tidigare delvis undanskymd plats. Här kan man uppleva förtrollningen i en exotiskt, vildvuxen omgivning, där en variation av växter ger inspiration. Foto: Anna Nyman