A Day in Lund - ny musikfestival planeras

Så här såg det ut under A Day at the Park i Varberg sommaren 2023 då drygt 9000 åskådare fanns på plats. Foto: Visit Lund

Den nya kommer musikfestivalen A Day in Lund planeras till 24-25 maj nästa år. Det blir två dagar med konserter och framträdanden av svenska band och artister i Patrik Rosengrens park i Lund.

All Things Live, skaparna bakom evenemanget A Day in Lund och tidigare Big Slap, inkluderar också A Day in the Park i Varberg, Summer on i Båstad och Amaze i Smögen i sin festivalfamilj.

– A Day in Lund kommer till staden 24–25 maj med en stark nationell line-up. Platsen vi valt att arrangera festivalen på är Patrik Rosengrens park, en jättefin park som ligger centralt och i närheten av den nya tågstationen på Klostergården vilket gör förutsättningarna optimala, säger festivalgeneral Adonay Beyed från All Things Live.

Exakt vilka artister som kommer till Lund är hemligt fram till den 27 januari då hela festivalprogrammet kommer att presenteras.

Festivalen är delvis resultatet av ett samarbete mellan Initiativet Heja Lund! och Lunds kommun som tillsammans finansiellt stödjer evenemanget 2024 med option på att också arrangera eventet 2025 och 2026.