Aurora Safari vann Stora Turismpriset 2023

Priset överlämnades på en glittrande prisceremoni på Münchenbryggeriet i Stockholm, av Yngve Bergqvist, grundare av Ishotell och den första vinnaren av Stora turismpriset. Fotograf: Peter Jönsson

Aurora Safaris vann det prestigefyllda Stora Turismpriset 2023 för deras betydande roll i att marknadsföra Sverige internationellt.

Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism valde Aurora Safaris som den 30:e mottagaren av priset. Vid den glittrande prisceremonin på Münchenbryggeriet i Stockholm överlämnade grundaren av Ishotell och den första pristagaren, Yngve Bergqvist, priset till dem.

b
Naila Sher och Jonas Gejke från Aurora Safaris som vann Stora turismpriset 2023. Fotograf: Peter Jönsson

Från att ha börjat som världens första arktiska vinterglamping har Aurora Safaris på tio år utvecklats till att inkludera tre naturnära lodger och ett brett utbud av arktiska natur- och kulturupplevelser. Genom konstant innovation har de blivit relevanta för globala äventyrslystna resenärer och turoperatörer som marknadsför det Arktiska Sverige.

Motivering till vinnaren av Stora turismpriset 2023

På ett innovativt och hållbart sätt erbjuder Aurora Safaris arktiska upplevelser som sätter Sverige på världskartan. På ett extraordinärt sätt har de fått med sig hela bygden i en gemensam utvecklingsresa med många vinnare. De är en sann förebild och inspiration för andra företag.

- Aurora Safaris har skapat ett innovativt och framgångsrikt koncept där de inte bara utvecklat sitt eget företag utan aktivt arbetat för att lyfta hela platsen de verkar på. De skapar förutsättningar till en levande landsbygd där Råne Älvdal är en plats som bibehåller och attraherar nya invånare att bo, leva och verka på. Det gör dem till värdiga vinnare av Stora turismpriset 2023, säger Katrien Vanhaverbeke, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

b
Stora turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Fotograf: Peter Jönsson

Källa: Tillväxtverket