DreamHack kommer till Stockholm

Dreamhack Jönköping 2019. Foto: emanuel ekstrom/unsplash

Världens största gaming- och kulturfestival, DreamHack, tar plats i Stockholm i november 2024. Festivalen anländer till Nordens främsta spelstad på Stockholmsmässan. Med framgångsrika event i städer som Atlanta, Dallas, Melbourne och Tokyo är DreamHack redan etablerat globalt. 

– Att ta DreamHack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till och utveckla den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell. Från kreatörer och fantastiska Cosplay-artister, till de senaste spelen, produkterna och den bästa e-sporten. Vi bygger en plattform för alla, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals på ESL FACEIT Group.

Stockholm utmärker sig som en av Europas främsta regioner för spelutveckling. Med ledande AAA-titlar, mobila spel och en blomstrande scen för indieutvecklare, anses regionen vara ett epicentrum för spelkreativitet. Dessutom huserar staden fler spelutvecklare per capita än någon annan plats. Det svenska spelundret är internationellt hyllat och har gett världen ikoniska titlar som Minecraft, Battlefield och Candy Crush.

Stockholmsmässan i Älvsjö, en av Nordens främsta mässanläggningar, kommer att vara värd för världens största gaming- och kulturfestival. En händelse som markerar stadens ställning som ledande inom spelnäringen.

– DreamHacks arbete för att sammanföra gamers från olika delar av världen främjar kulturellt utbyte och företagande. Festivalen har stor betydelse för Stockholm och stärker stadens centrala roll i den globala spelvärlden. Vi har fler spelutvecklare per capita än någon annanstans i världen, och är en kreativ hotspot där e-sport, teknik, musik och mode möts. Det här är ett viktigt steg för att stärka Stockholms rykte som en välkomnande och progressiv plats för spelbranschen, säger Staffan Ingvarsson, VD för Stockholm Business Region.

– Att vara värd för en festival som väcker ungdomars intresse för gaming och e-sport är betydelsefullt och det är ett fantastiskt tillfälle att välkomna inte bara de som redan är intresserade av gaming, utan också att välkomna och skapa intresse för nya deltagare. Eftersom e-sport och gaming som liveevenemang växer globalt och i Sverige är vi glada att välkomna en sådan festival till Stockholm och Stockholmsmässan, säger Christian Clemens, VD på Stockholmsmässan.

Festivalen fyller 30 år 2024. Det som började som en LAN-festival och som på 90-talet beskrevs av media som "Hackarnas Hultsfred” är idag en global sensation med festivaler över hela världen. 

DreamHack Summer 2024 kommer till Jönköping mellan 14-16 juni. DreamHack Stockholm kommer till Stockholm 22-24 november.