Vemdalen rankas bland världens topp 20

Vemdalen rankas ensam i norra Europa, där USA och Alperna dominerar, att rankas topp 20. Foto: Skistar

Vemdalen har placerat sig bland världens topp tjugo skidorter i den ansedda listan från Financial Times för sin motståndskraft mot klimatförändringar. Resmålet är den enda skidorten i norra Europa på Financial Times ranking.

"Vi är stolta över att Vemdalen har placerat sig bland världens topp 20 skidorter i Financial Times ranking. Denna utmärkelse kommer att ha en positiv inverkan och skapar ännu större intresse för oss som destination och belyser hur viktigt vårt hållbarhetsarbete är. Tidigare i år utsågs Vemdalen till årets skidanläggning, och nu med detta globala erkännande, stärks destinationens attraktivitet ytterligare", säger Anders Lundqvist destinationschef SkiStar Vemdalen.

Savills Ski Resilience Index bedömer skidorternas klimatmotstånd baserat på faktorer som säsongslängd, höjd, temperatur, snöfall och snösäkerhet. Det svenska resmålet har utmärkt sig inom dessa områden och rankats som en av världens bästa skidorter, resmålet är det enda från norra Europa på listan som domineras av USA och Alperna. 

Fanny Sjödin, Hållbarhetschef på SkiStar, understryker vikten av att fortsätta arbeta med investerare, kommunen och näringslivet för att utveckla och bevara Vemdalen. Genom gemensamma ansträngningar och höga klimatmål strävar de efter att bevara resmålets speciella karaktär och betonar rankingens betydelse för att upprätthålla regionens snösäkerhet och attraktivitet.