Unga får prova på kampsporter på Stockholmsmässan

Kampsportsfestivalen. Foto: Stockholmsmässan

Den 1 december hälsar Kampsportsfestivalen, en del av Fitnessfestivalen, välkommen till 1 500 ungdomar från skolor runt om i Stockholm. Under en dag får ungdomarna testa på olika kampsporter och aktiviteter. Syftet är att uppmuntra ungdomar att vara aktiva och ge dem möjligheten att prova på kampsport. Intresset har varit stort och inbjudningar har skickats till skolor i hela Stockholmsregionen, från årskurs fyra till gymnasiet. Evenemanget är ett samarbete mellan RF-SISU Stockholm, Stockholms Budo & Kampsportsförbund och Fitnessfestivalen.

– Det är otroligt kul att få erbjuda ungdomar att komma hit gratis och ge dem möjligheten att prova på olika kampsporter och aktiviteter. Vi hoppas såklart på att få fler ungdomar att träna generellt och det vore extra kul om några av dem fastnar för en kampsport, säger Kristian Sewén, projektledare för Fitnessfestivalen.

Under 1–3 december pågår Kampsportsfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö, samtidigt som Fitnessfestivalen. Ungdomarna får chansen att testa olika kampsporter under ledning av instruktörer. På plats kommer det att finnas grenar som Allstyle fighting, BJJ - Brazilian jujutsu, boxning, Capoeira, judo, karate, Kendo, styrkelyft, Submission wrestling och Wushu Kung fu.

– Gensvaret från skolorna har ju varit fantastiskt bra, och alla medverkande kampsportklubbar tycker det är jättekul. Alla jobbar ju med barn och ungdomar i sin vanliga verksamhet, så det passar bra in. Det är första gången vi gör detta på Kampsportsfestivalen, så vi prövar oss lite fram, och det är såklart en kul utmaning med det stora antalet deltagare också. Vi hoppas på att det kan bli ett stående inslag på festivalen framöver, säger Peder Finnsiö, projektledare Kampsportsfestivalen.

Kampsportsfestivalen med ”Prova på kampsport” är en helt kostnadsfri aktivitet för Stockholms skolungdom under festivalen, som genomförs av Stockholms Budo & Kamsportsförbund i samarbete med RF-Sisu Stockholm och Stockholmsmässan.

bild
Den 1 december välkomnar Kampsportsfestivalen, som är en del av Fitnessfestivalen, 1 500 ungdomar från skolor från hela Stockholm. Foto: Stockholmsmässan