Leksand Strand och Leksand Sommarland utvecklas för 20 miljoner

Camping- och stugbyn Leksand Strand byggs ut med ytterligare 15 året-runt-stugor. Foto: Leksand Resort

Leksand Resort investerar 20 miljoner för att utöka Leksand Strand med 15 året-runt-stugor och förbättra Leksand Sommarlands utveckling. Satsningen inkluderar utbyggnad av vinterbonande stugor i Leksandsbyn och skapar över 30 000 bäddar på helårsbasis.

– Att vi redan till kommande sommar 2024 får möjlighet att utöka Leksandsbyn med mer året-runt-boenden, samt en rad andra projekt för 20 miljoner kronor är ett styrkebesked inte bara för Leksand Resort, utan för besöksnäringen i hela Dalarna, säger Martin Erkenborn, nytillträdd VD för Leksand Resort.

Stugorna som byggs i stil med befintliga från 1972, blir en populär destination med 237 stugor totalt. Förutom investeringen på Leksand Strand görs extra satsningar för att förbättra Leksand Sommarlands gästupplevelse inför sommaren 2024. Stugorna, levererade av Eksjöhus, börjar byggas i december 2023.

– First Camp förvärvade Leksand Resort våren 2022 och vi sade redan då att vår avsikt var att fortsätta investera och utveckla i Leksand. Det känns väldigt roligt att vi nu kan ta nästa steg i de planerna. Av First Camp-koncernens alla 70 destinationer i Skandinavien är det i Leksand vi gör den enskilt största investeringen 2024. Både vi och vårt lokala team i Leksand Resort med VD Martin i spetsen ser många utvecklingsmöjligheter de närmaste åren, berättar Johan Söör, styrelseordförande för Leksand Resort tillika VD/koncernchef för First Camp.

– Det är väldigt glädjande att First Camp fortsätter att investera stort och vidareutvecklar destinationen Leksand Resort. Investeringarna stärker kommunen som besöksort och innebär att fler kan besöka och uppleva Leksand året runt. Besöksnäringen i sin helhet bidrar till en höjd livskvalitet för oss som redan bor här, fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter som finansierar både välfärd och den framtida utvecklingen av kommunen, säger Sebastian Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Leksands kommun.