Stihl investerar i nya hållbarhetsinsatser

Samtidigt som företaget stärker sin förnybara energiproduktion expanderar de även sin infrastruktur för elfordon. Foto: Stihl Norden

STIHL, det globala familjeföretaget inom tillverkning av trädgårds-, skogs- och grönyteprodukter, stärker sina hållbarhetsinsatser vid det nordiska huvudkontoret i Stenkullen, utanför Göteborg. Genom betydande energiinvesteringar har företaget nyligen installerat ytterligare solpaneler för att öka produktionen av förnybar energi.

Denna senaste satsning förväntas minska koldioxidutsläppen med imponerande 22 ton årligen och positionerar företaget närmare sitt övergripande mål att bli det första koldioxidneutralla företaget inom STIHL-gruppen.

Huvudkontoret i Stenkullen har nu betydligt ökat sin solpanelkapacitet, vilket är en central del av företagets pågående hållbarhetsarbete. Den ökade integrationen av solenergi i energisystemet är en viktig drivkraft för företagets strävan mot hållbarhet och resurseffektivitet, enligt Per Christian Salvesen, Head of Supply Chain på STIHL Norden.

Den senaste investeringen resulterar i en extra kapacitet på imponerande 48 000 kW årligen och innebär att över hälften av företagets totala energiförbrukning nu täcks av solenergi. Denna framsteg markerar en betydande milstolpe i företagets hållbarhetsresa.

Samtidigt som företaget stärker sin förnybara energiproduktion expanderar de även sin infrastruktur för elfordon. Sju nya laddningsstationer har nyligen installerats vid det nordiska huvudkontoret, vilket ger de anställda tillgång till totalt 22 individuella laddningsplatser. Med en imponerande 84 % av företagets fordonsflotta som redan utgörs av el- eller hybridbilar, fortsätter företaget att driva på övergången från bensin till elfordon som en del av deras hållbara klimatstrategi.