Fitnessfestivalen 2023 – Nordens största tränings- och fitnesshändelse

Fitnessfestivalen. Foto: Perra Axelson

Mellan den 1-3 december 2023 går Nordens största event inom träning, fitness och aktiv hälsa av stapeln på Stockholmsmässan. Fitnessfestivalen är inte bara en folkfest, det är också en samlingsplats för tränings- och fitnessentusiaster från hela landet. Under helgen kommer det att hållas flera svenska mästerskap och internationella tävlingar med en imponerande total av tusen medaljer som delas ut.

Med högexplosiva tävlingsmoments så testas uthållighet, styrka och kondition till max. Tävlingen utförs individuellt och i team om två.

Här är några av tävlingarna  på festivalen:

  1. Fitnessfestivalen Throwdown – Detta adrenalinfyllda evenemang samlar explosiva atleter mitt i hallen för att testa uthållighet, styrka och kondition till det yttersta. Tävlingen erbjuder både individuella och lagtävlingar.

  2. Nordic Open Armbrytning – Tidigare känt som nordiska mästerskapen, är en prestigefylld armbrytartävling som nu välkomnar deltagare från hela världen. Efter framgången i Köpenhamn kommer tävlingen till Fitnessfestivalen 2023 i Stockholm.

  3. Luciapokalen – Luciapokalen är Sveriges äldsta nybörjartävling inom kroppsbyggning. Tävlingen har tio olika grenar, inklusive Athletic fitness, Bikini Fitness och Bodybuilding.

  4. HYROX – Den nyskapande tävlingsform HYROX är en relativt ny tävlingsform inom fitness som snabbt har vuxit i popularitet i Europa och USA. Tävlingen innebär att du springer en kilometer följt av ett funktionsmoment och upprepar detta åtta gånger med olika övningar mellan varje löpning. 

  5. Beast of the Barz – Street Workout i nordens största Calisthenics tävling. Beast of the Barz är Nordens största Calisthenics tävling där cirka 60 atleter från hela världen tävlar om titeln "BEAST OF THE BARZ." Tävlingen är en uppvisning av styrka och akrobatiska tricks där man enbart använder sin egen kropp.

  6. Max Grip Challenge – Max Grip Challenge utmanar deltagarna i fingerstyrka och samlar eliten för att avgöra vem som har Sveriges starkaste nypor.