Branäs lanserar flera nyheter inför vintersäsongen

Till vintersäsongen 23/24 presenterar Branäs flera nyheter – bland annat så öppnar det nya skidområdet Nötåsen och Nintendo Land byggs om för att göra åkningen ännu roligare.

 

Nötåsens första backe öppnar

Storsatsningen på det nya skidområdet Nötåsen uppe på berget har dragit igång. Till denna säsong kommer en ny familjebacke från Nötåsen ner mot Björnliftarna, samt en tillhörande lift att stå klar. Det byggs också en transport inklusive skidtunnel under vägen till området som länkar samman Nötåsen med det redan befintliga skidområdet.

Säsong 23/24 är bara startskottet för vad som blir ett stort familjeområde. På sikt ska ytterligare fyra nedfarter byggas på Nötåsen, två längre familjevänliga och två kortare backar för de allra yngsta besökarna, vilket gör att hela Nötåsen kommer rymma totalt fem nedfarter, fyra liftar, rullband och nya boenden med ski in/ski out.

Nintendo Land blir ännu roligare

Inför säsongspremiären 15 december kommer också den populära äventyrsbanan Nintendo Land att byggas om och blir ännu bättre. 

– Vi breddar banan i skogen för att det ska bli enklare för våra gäster att ta sig fram, och det byggs också fler vägar så att valmöjligheterna blir ännu större. Och givetvis så fyller vi på med ännu fler härliga figurer och karaktärer från Nintendos underbara värld, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, sportchef Branäsgruppen.

Parkerna utvecklas

Miniparken i Västersjöbacken byggs om och den redan populära Funslopen på toppen får en ny sträckning för att ge ännu roligare åkning. 

– Vår Funslope kommer dras på ett sätt så att träd och andra naturliga hinder skapar roliga velodromer och andra spännande utmaningar, avslutar Patrik Buhrkall-Nilsson.

Branäs har säsongspremiär helgen den 15–17 december och har därefter öppet alla dagar mellan 22 december–7 april.