Kroppkärrs nya konstgräsplan invigd

Istället för band fick ett skott på mål av Frida Nilsson (C) fick förklara den nya konstgräsplanen invigd. Foto: Karlstads kommun

Den fullstora konstgräsplanen på Kroppkärrs IP i Karlstad, blev klar i augusti, men idag var det dags för den officiella invigningen. En boll i kassen av Frida Nilsson, (C) kommunalråd fick symbolisera att projektet är i mål och att planen är invigd!

- Den här planen är ett välkommet tillskott till föreningslivet och till barn och ungdomar i området. Det känns bra att satsningen på en fullstor konstgräsplan redan är så uppskattad och ger föreningen möjlighet att växa och att fler unga får möjlighet till en aktiv fritid, säger Frida Nilsson, (C) kommunalråd.

Den nya konstgräsytan ger fler möjligheter

Under maj i år startade Karlstad kommun att bygga en helt ny fullstor konstgräsplan på Kroppkärrs IP. Planen blev klar under augusti månad och har redan hunnit nyttjas av Norrstrands IF som har Kroppkärrs IP som sin hemmaarena. Föreningen har cirka 800 aktiva spelare och har upptagningsområde från Norrstrand, Kroppkärr, Stockfallet, Rud och Färjestad. Den nya konstgräsplanen ger föreningen möjlighet att ha upp till 1000 fler träningstimmar per år.

­­- Fotboll är en sport som engagerar i alla åldrar och ökar tillgängligheten till social gemenskap och rörelse. En fullstor konstgräsplan skapar fler möjlighet och är ett välkommet tillskott för föreningslivet, säger Robert Halvarsson, (MP) ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

Fakta om anläggningen

Kroppkärs IP har en fullstor gräsplan och en konstgräsplan för elvamannalag. Det finns även en konstgräsplan för niomanna, en separat gräsyta för sjumanna med ytor för femmannaspel. I samband med att den nya konstgräsplanen byggdes så gjordes även en ny 60 meters löparbana och en hoppgrop byggdes om. Området har kiosk/café för föreningar att använda vid evenemang och matcher.

Om den nya konstgräsplanen

Den nya planen är byggd med samma uppbyggnad som befintliga konstgräsplaner på Ilanda, Örsholmen, Klasmossen, Skogsvallen och Råtorp. En sviktpad, vilket är ungefär som ett liggunderlag i botten, en konstgräsmatta av polyetylen PE och ett så kallat infill, gummigranulat av TPE (nytillverkad termoplast), på toppen av ett tunt lager sand. Konstgräset uppfyller FIFA quality certifikat, det vill säga att det är konstgräs som är tillverkat och utvecklat utifrån högsta standarden på marknaden.