Sveriges största inomhusbana för gokart byggs strax söder om Stockholm

Foto: Racehall

Från och med hösten 2024 kan gokartentusiaster tävla på Sveriges i särklass största inomhusgokartbana i Botkyrka strax söder om Stockholm. Banan blir cirka 1000 meter lång med plats för fler än 30 gokarts samtidigt.

Bygget "Racehall Stockholm" blir en stor hall med välvt tak utan pelare för att skapa en säkrare bana och för att förare och åskådare ska få en optimal racingupplevelse. I anslutning till banan finns en entrébyggnad i två plan. Besökare kommer att kunna följa dramatiken på banan genom panoramafönster från O’Leary´s sportrestaurang som byggs en trappa upp.

bild
Foto: Racehall

– Vi har som mål att bygga Sveriges största och tekniskt mest avancerade inomhusgokartbana. Det handlar om väldesignade banor och gokarts med hög prestanda för snabba varvtider i säkra omgivningar. Att dessutom ha en restaurang i anslutning gör att vi kan förena passionen för sport, god mat och skapa minnesvärda stunder för alla som besöker oss, säger Racehalls VD, Flemming Grene Thomsen.

Följer upp succén i Danmark
För tre år sedan byggde danskägda Racehall världens största gokartbana utanför Köpenhamn i Danmark. Efter flera år av framgång i Köpenhamn och tidigare även i Århus, öppnas det som kommer att bli Sveriges största inomhusgokartbana samt den mest miljövänliga.

– Vi arbetar mycket miljömedvetet med fokus på att minimera vårt miljöavtryck. Vi använder giftfri specialbensin, LED-ljuskällor, solceller och naturlig ventilation. Det har gjort Racehall till ”best in class” i Danmark och så blir det också i Sverige, säger Flemming Grene Thomsen.