Scandic Go i Stockholm slår upp portarna

Scandic Go, Upplandsgatan 4 är först att öppna. Redan sommaren 2024 öppnar nästa Scandic Go, denna gång centralt beläget på Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm. Foto: Scandic

Scandic Go är Scandics nya varumärke i det snabbväxande ekonomisegmentet och erbjuder ett smart boende i attraktiva citylägen till ett bra pris. Idag checkar de första gästerna in på Scandic Go, Upplandsgatan 4.

- Intresset har varit stort och det känns fantastiskt att äntligen få öppna vårt första Scandic Go! Varumärket ligger rätt i tiden och attraherar en ny generation av hotellgäster från världens alla hörn. Med Scandic Go tar vi ett stort steg för att ytterligare utveckla ekonomisegmentet i Norden och vi ser stora expansionsmöjligheter i och utanför våra nordiska marknader, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef på Scandic Hotels Group.

bild
Rummen på Scandic Go är designade med smarta lösningar och förvaringsmöjligheter. Det nyöppnade hotellet på Upplandsgatan i Stockholm fokuserar på dubbelrum men gäster kommer även på framtidens Scandic Go att erbjudas våningssängar för kompisgäng som vill spendera mer tid tillsammans och samtidigt få pengar över. Foto: Scandic

Ekonomisegmentet i hotellbranschen har vuxit snabbt de senaste åren och förväntas expandera ytterligare, drivet av förändrat resebeteende och nya ekonomiska förutsättningar hos många resenärer. Scandic Go lockar därför med ett bra pris, inbjudande design, smidig självbetjäning, frukost och varma måltider dygnet runt. Den som vill koppla av på rummet kan enkelt koppla sin telefon till Tv:n och streama innehåll. För att göra det enkelt att resa lätt kommer tvättmöjligheter att finnas tillgängligt på plats. 

bild
Entrén. Foto: Scandic

- Scandic Go ska erbjuda en smart vistelse för den vars fokus är att uppleva staden. Vi behöver förstå och anpassa oss efter den nya generationens resenärer där själva hotellvistelsen oftast inte är det mest centrala. Vi vill därför inte begränsa någon med fasta måltider eller att betala för andra tjänster i priset för ett hotellrum. Bo centralt, ät när du vill, res lätt och hantera enkelt din vistelse via mobilen, säger Thérèse Cedercreutz, Chief Commercial Officer på Scandic Hotels Group.

bild
Gäster välkomnas av en loungebar med cafékänsla. Den traditionella frukostbuffén har ersatts av en kopp kaffe eller te med ett urval av croissanter, smörgåsar och juicer till ett bra pris. Ett noga utvalt sortiment av street food och matiga grillade smörgåsar summerar det varma köket och gäster beställer enkelt via mobilen. Foto: Scandic

Hotellet har miljöcertifieras med Svanen och genom att testa nya material, samt satsa på hållbara ytskikt och inredning med så låga CO2-utsläpp som möjligt vill Scandic Go erbjuda en miljövänligare hotellupplevelse. Återvunnet material har prioriterats på hotellet, till exempel stolar tillverkade av kaffesump och bordsskivor av återvunna textilier. I den mån det är möjligt kan de saker som används på hotellet plockas isär för vidare användning eller återvinning.

bild
Foto: Scandic
bild
Scandic Go - Check in kiosk. Foto: Scandic