Kristianstads efterlängtade nya badanläggning – erbjuder något för alla

Kristianstads Badrike är namnet på Kristianstads nya inomhusbad som invigdes i slutet av september 2022.  Det nya badet ersätter det befintliga Tivolibadet, som invigdes redan 1957. Kristianstads Badrike är en plats för såväl plask och lek som rehabilitering, motionssim, simskolor, föreningsverksamhet, avkoppling och umgänge.

AV: ANNIKA WIHLBORG | FOTO: KRISTIANSTAD KOMMUN

Kristianstads badrike är en badanläggning med fokus på trivsel och funktion, lek och motion och med blinkningar till Kristianstads Vattenrike i färg-sättning, inredning och konstverk. Det är stort och det är vackert. 

I vattenlandet finns en stor bassäng med ett så kallat strandbad, där det är grunt och går mot  djupare vatten, precis som i sjöar och hav. I vattenlandet finns även rutschbanor, en  strömkanal, trampoliner och hopptorn.   

I samband med invigningen presenterades det nya konstverket Hybrid Mutations, som breder ut sig i mönstret i plattläggningen på badhustorget utanför Badriket. Den konstnärliga gestaltningen utgår från Kristianstads Vattenrikes växtlighet.

bild

STOR ANLÄGGNING SOM SKA ERBJUDA NÅGOT FÖR ALLA
Badet har en samlad yta på 14 400 kvadratmeter med bland annat en separat djup- och hopp-bassäng, undervisningsbassäng, terapibassäng, varmvattenbassäng, rutschkanor, bubbelpool, varmpool, familjebad, motionsbassäng samt en träningsbassäng med tio banor och en stor relax-avdelning med takterrass med flera bastur och massagepool både inne och ute.  

Det nya badhuset ligger i stadsdelen Näsby intill Krinova och högskolan. Tanken är att Kristianstads badrike ska kunna erbjuda något för alla, från rehab till simskola, föreningsverksamhet, relaxavdelning med takterrass, hopptorn, familjebad och motions-sim. 

TILLAGNINGSKÖK OCH TVÅ SERVERINGAR
I Kristianstads badrike finns det på nedervåningen ett kök med två serveringar, en i familjebadet och en i entrén inklusive uteservering. På plan två finns beredningskök med servering både inomhus och utomhus i relaxen. ■

bild