Sassnitz-Mukran färjehamn förstärks med ytterligare tågförbindelser till Sverige och Danmark för sommartrafik

På eftermiddagen nås, förutom Bornholmsfärjan, färjan till och från Trelleborg. I Bergen auf Rügen finns förbindelser till direkta fjärr- och regionaltåg till/från Rostock, Hamburg och Berlin samt till/från Sachsen, Thüringen, Hessen, Bayern, Niedersachsen och Nordrhein-Westfalen. Foto: Mukran/Sassnitz

Centraleuropeiska semesterresenärer mellan Tyskland och Sverige/ Danmark kan åter resa bekvämt med tåg till färjorna till och från Bornholm och Trelleborg under sommarmånaderna i år. Under den kommande semesterperioden kommer det att finnas tågförbindelser med nationella förbindelser i Bergen på Rügen på lördagar och söndagar.

– Med tågförbindelserna under sommarmånaderna till färjelinjerna till Danmark och Sverige förstärker vi färjehamnen Sassnitz-Mukran. På så sätt kan semesterfirare resa på ett klimatvänligt och bekvämt sätt med tåg till de populära Bornholmslinjerna och FRS Baltic från ön Rügen till kungariket Danmark eller kungariket Sverige, säger ekonomiminister, infrastruktur. , Turism och arbetskraft Reinhard Meyer.

Lätt att ta tåget till färjan

Den danska Östersjöön Bornholm kan nås med färja på cirka tre och en halv timme. Överfarten till den sydsvenska staden Trelleborg tar två timmar och 30 minuter från Sassnitz.

På alla lördagar och söndagar mellan 20 maj 2023 och 30 september 2023 kommer två returresor att erbjudas på rutten mellan Bergen auf Rügen och Sassnitz färjehamn som linje RE27. Hanseatiska järnvägen använder LVT/S järnvägsvagnar för detta ändamål. I oktober (till och med den 21 oktober 2023) kommer tågen att gå på lördagar på grund av färjelinjernas reducerade tidtabell. Det finns en lunchförbindelse till och från färjan till Rønne/Bornholm.

På eftermiddagen nås, förutom Bornholmsfärjan, färjan till och från Trelleborg. I Bergen auf Rügen finns förbindelser till direkta fjärr- och regionaltåg till/från Rostock, Hamburg och Berlin samt till/från Sachsen, Thüringen, Hessen, Bayern, Niedersachsen och Nordrhein-Westfalen.

-RE27 är en liten men viktig del av vår mobilitetsoffensiv och aktiverar potentialen hos de populära turistfärjeförbindelserna för lokala transporter. Baserat på den gångna säsongens utvärdering utökar vi erbjudandet till två driftdagar per vecka fram till september. Jag ser fram emot många semesterfirare som tackar ja till det klimatvänliga transporterbjudandet och åker tåg till den populära ön Rügen och för resor till Danmark eller Sverige, betonar Daniel Bischof, VD för VMV Verkehrsgesellschaft Mecklenburg-Vorpommern mbH.

Bilen ska stå kvar i garaget

– Klimatvänligt resande blir allt viktigare. Jag är gladare över att kunna erbjuda attraktiva resekedjor med Deutsche Bahns IC/ICE via RE27 från HANS för färjetrafik till Danmark och Sverige även i år. Så bilen kan stå kvar i garaget på din nästa semester i södra Sverige. Så här fungerar resor idag! Vi stärker också långvägstrafiken på den "gröna Vorpommern-Magistrale" i riktning mot Berlin och Hamburg", säger Alexander Kaczmarek, Deutsche Bahns representant för Mecklenburg-Vorpommern.

– Vi är glada över att testverksamheten 2022 var övertygande och att utbudet kommer att fördubblas i år. Vi ser fram emot att många passagerare använder den miljövänliga resekedjan med tåg och fartyg till och från Skandinavien, säger René Haber-Henning, VD för Hanseatische Eisenbahn GmbH (HANS).

Mer information om tågförbindelserna

Anslutningen återaktiverades på prov förra året och kompletteras nu med ytterligare en servicedag per vecka. Transportbolaget - Hanseatische Eisenbahn GmbH (HANS) - transporterade nästan 900 passagerare i tågen till färjorna förra säsongen.

De ytterligare resorna för RE27 beställs och finansieras av delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Efter säsongsslut kommer alla inblandade gemensamt att utvärdera användningen av erbjudandet och diskutera utformningen av erbjudandet för säsongen 2024.

Pressmeddelande: Tyska Ministeriet för ekonomi, infrastruktur, turism och arbetsmarknad