SkiStar förvärvar Trysilguidene

Foto: SkiStar

SkiStar och övriga nuvarande ägare i Trysilguidene AS (Ulf Ruder, Eva Ruder Thorén och Patrik Johansen) har kommit överens om att SkiStar förvärvar övriga ägares aktier (65%) i bolaget. I och med aktieöverlåtelsen äger SkiStar 100 procent av Trysilguidene.

Trysilguidene startade sin verksamhet i Trysil 1992, där skidanläggningen har varit med från starten som delägare och SkiStar sedan 2005. Bolagets verksamhet består huvudsakligen av skidskola, men även klätterparker i Trysil och Hemsedal samt cykling, rafting, olika events samt kurs- och guideverksamhet.

-För SkiStar är skidskola en viktig del av kärnaffären. Med en skidskoleverksamhet i Trysil helt integrerad i SkiStar får vi möjlighet att arbeta med hela vårt produkt- och tjänsteutbud på alla våra fem fjälldestinationer. Trysilguidenes tidiga satsning på fjällturism året runt – både i Trysil och Hemsedal – passar dessutom mycket väl in i SkiStar, som den ledande semesterarrangören för Skandinavien, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar AB.

Överlåtelsen sker per den 1 september 2023, så fokus på kort sikt blir att leverera en uppskattad skidskola hela vintern i Trysilguidenes regi och därefter sker en överlåtelse till SkiStar.

-Vi vill tacka Ulf, Eva och Patrik för deras otroliga arbete med att bygga och förädla Trysilguidene till den fantastiska verksamhet som den har blivit idag. Vi på SkiStar ser fram emot att bygga vidare och skapa ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för gästerna året runt, säger Gudrun Sanaker Lohne, destinationschef SkiStar Trysil.