Tågoperatören VR och Ski Sport Finland har ingått ett samarbetsavtal för skidsäsongen 2022–2023.

VR:s resor till Lapplands vintersportanläggningar i Finland är traditionellt sett mycket populära och nu vill VR även erbjuda idrottare möjligheten att resa utan ansträngning, så att energinivån förblir god ända fram till slutdestinationen. Foto: VR Group, kredit: Janne Mikkilä

Det gemensamma och långsiktiga målet för VR och Ski Sport Finland är att inspirera landets skidåkare i alla ålder att resa ansvarsfullt och hållbart under vintern. 

 

-Vi vill möjliggöra koldioxidneutrala resor för alla våra kunder, både på fritiden och på jobbet. Proffs inom vintersport förtjänar ett sätt att resa som säkerställer att vintersporter är möjliga i framtiden.

Kombinerar värderingar

 - Snösporter rör många resenärer i Finland både fysiskt och känslomässigt, Den nya generationen orädda vintersportanhängare leder vägen för en mer ansvarsfull morgondag. På en gemensam resa kombinerar vi våra värderingar, berättelser och mål, säger VR:s kommersiella chef Johanna Jäkälä.

– Vi är stolta över att välkomna VR till vår Orädda Finns-familj. Det finns många högkvalitativa skidanläggningar i Finland som skänker glädje för hela skidåkarsamhället. Att resa är en naturlig del av skidhobbyn och tillsammans vill vi uppmuntra skidåkare att välja ett koldioxidneutralt alternativ.

Ski Sport Finlands lag använder till exempel VR:s nattåg när de reser norrut. VR är valet av en ansvarsfull skidåkare på väg till snön, kommenterade Ski Sport Finlands ekonomiansvarige Marcus Sandell.

Källa: VR GROUP