Välgörenhetstävlingen Sara Hector ALS Challenge

Foto: Klas Rockberg

Välgörenhetstävlingen Sara Hector ALS Challenge går av stapeln för tredje gången den 1 april 2023. Tävlingen blir en folkfest med glädje och skidåkning i syfte att samla in pengar till ALS-forskningen.

– För mig är det här årets viktigaste tävling. Jag vill bidra till att forskningen hittar mediciner som inte bara bromsar, utan stoppar den här sjukdomen. Tillsammans gör vi skillnad och det känns fantastiskt att vi kan göra det igen, säger Sara Hector.

Samarbetet för ALS-forskningen mellan världsstjärnan och Kungsberget började 2019 och efter ett uppehåll på grund av covid-19 gjordes en rekordinsamling förra säsongen.

– Tillsammans med alla besökare lyckades vi samla in mer än 150 000 kronor, vilket är mer än vad både vi och Sara hade kunnat drömma om. Målsättningen är så klart att vi ska överträffa den summan i april, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

Folkfest för hela familjen

Precis som förra säsongen bjuder Kungsberget och Sara Hector in till folkfest med aktiviteter för både barn och vuxna. Huvudattraktionen är en parallellslalomtävling, där deltagarna får möjligheten att mäta sig med OS-guldmedaljören.

Att Sara Hector har valt att stötta ALS-forskningen är ingen tillfällighet. 2016 kom beskedet att slalomåkarens mamma drabbats – ett besked som vände upp och ner på hela familjens vardag. Sex år har gått sedan beskedet, men sjukdomen gör sig påmind hela tiden.

– Det är tufft och precis som för alla andra med ALS blir det värre med tiden. De flesta lever inte ens så här länge. Jag är så stolt över mamma och inspireras av hennes viljestyrka och inställning varje dag.

Sara Hector ALS Challenge går av stapeln i Kungsberget den 1 april 2023.