Sportfiskemässan tillbaka på Stockholmsmässan 2023

Fotograf: Linus Fröhlich

Sveriges största mässa för sportfiskare – Sportfiskemässan – är tillbaka på Stockholmsmässan 16–19 mars 2023. Sportfiskemässan arrangeras för 17:e gången och innehåller ett fullspäckat program där besökarna får möjlighet att titta på de senaste produkterna, delta på aktiviteter, lyssna på föreläsningar, titta på fiskefilmer, tävla, se sportfiskebåtar och boka sina nästa fiskeäventyr. 

Sportfiskemässan går av stapeln den 16–19 mars 2023 och arrangeras för 17:e gången. Mässan genomfördes senast för fyra år sedan, och det är fem år sedan mässan arrangerades i Stockholm. Detta borgar för ett stort och härligt sportfiskeevent på Stockholmsmässan i mars – det menar Sportfiskemässans projektledare Agneta Brunell.

bild
Bild: Stockholmsmässan

– Intresset för mässan växer för varje år och rekordet besökare, 15 513 personer, är från sista årets upplaga på Stockholmsmässan. Vi märker att det finns ett uppdämt behov av Sportfiskemässan och vi kommer därför öppna mässan redan på torsdagen. Vi har höga ambitioner vad gäller besökarnas upplevelse på mässan och vi hoppas givetvis på ett besöksrekord i år igen, säger Agneta Brunell.

Ökat intresse för Sportfiske under pandemin
Sportfiske som fritidssyssla, hobby och passion växer, inte minst under pandemin då många människor hittade ut till nya friluftslivs-aktiviteter. Enligt Havs- och vattenmyndigheten fiskar omkring två miljoner svenskar någon gång varje år och de sammanlagda utgifterna för utrustning, fiskekort, resor, fiskeguider och större inköp, till exempel båtar eller dyrare redskap, skattades till över 15 miljarder kronor för år 2021.

– Intresset för Sportfiskemässan är lika stort över hela landet, hos proffs som nybörjare och gamla som unga. Vi vill fortsätta öka människors intresse för både sportfiske och vår vattenmiljö. Under kommande Sportfiskemässa kommer vi särskilt uppmärksamma krisen för kustens strömming, säger Agneta Brunell.