Östermalmshallen padel vinner pris på Återvinningsgalan

Östermalmshallen Padel i Mölnlycke. Foto: Wallenstam

Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg i Stockholm blev tidigare i år återbrukad för att uppstå som padelhall i Mölnlycke utanför Göteborg. Igår arrangerades Återvinningsgalan där framgångsrika projekt inom återvinning prisades. Priset för årets årets cirkulära bygginitiativ gick till Wallenstam för Östermalmshallen padel.

Motiveringen lyder:

“När anrika Östermalmshallen i Stockholm skulle renoveras 2016 byggdes en tillfällig saluhall mitt på Östermalms torg. När renoveringen fyra år senare var klar köpte Wallenstam den stilrena byggnaden i trä och kanalplast. Ett år efter köpet står hallen klar med ny funktion i form av Östermalmshallens padel i Mölnlycke.”

Hallen som numera går under namnet Östermalmshallen Padel ligger i dag i Wallenstams nya stadsutvecklingsprojekt Mölnlycke Fabriker utanför Göteborg. Den innehåller sex dubbelbanor för padel och även en restaurang. Byggnaden har tidigare vunnit Architizer A+ Award, Design S arkitekturpris samt Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris.

– "Något vi tar med oss framåt är att god arkitektur är en viktig förutsättning för långsiktig hållbarhet, sa Mark Humphreys, regionchef för Stockholm på Tengbom", när padelhallen invigdes i april i år. "Huset har varit populärt, en succé från början, och Wallenstam har varit måna om att bevara och förstärka de fina kvalitéerna i anpassningen av byggnaden till det nya ändamålet och platsen. Vi är stolta över att ha varit en del av detta ambitiösa cirkulära bygginitiativ."

Bakom Återvinningsgalan som arrangerades den 24 november står tidningen Recycling tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.