Nedräkningen till sommarens stora hästfest har börjat!

Foto: LGCT

16–18 juni 2023 är Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week tillbaka på anrika Stockholms Stadion med tre dagar fyllda av sport i världsklass! Stockholm Horse Week kompletterar programmet och fortsätter utvecklas med fokus på unga talanger.

Datumen för 2023 är fastslagna och nedräkningen kan nu börja på allvar när världens bästa ryttare och hästar samlas i den svenska huvudstaden för fjärde gången. Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League garanterar sport på högsta nivå när våra svenska superstjärnor och internationella toppryttare gör upp framför den svenska publiken.

– Vi är glada och stolta över att för fjärde gången få välkomna världens bästa ryttare och hästar till Stockholm och Sverige. Att kunna bjuda på sport i absolut världsklass känns fantastiskt och vi ser fram emot tre härliga dagar på Stockholms Stadion med fullsatta läktare, säger Johan Pagerup, VD för Stockholm Horse Week.

Årets upplaga av tävlingen bjöd på en rafflande uppgörelse i GCL som slutade med en hemmaseger för Stockholm Hearts powered by H&M We Love Horses med Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson i laget. De båda hyllade publiken i Stockholm som en av de bästa i världen och den magiska stämningen på Stadion lämnade ingen oberörd, något även de internationella ryttarna vittnade om.

Irländska Bertram Allen sa - Alla ryttare har pratat om det hela veckan. Atmosfären i Stockholm är en av de bästa på hela året!

Evenemanget 2023 kommer att bjuda på en fullspäckad helg med hoppning i världsklass samt aktiviteter och underhållning för hela familjen. Det kommer också finnas ett mässområde för den shoppingsugne samt möjlighet att äta gott. Stockholm Horse Week fortsätter att utvecklas och flera spännande nyheter i programmet kommer att presenteras inom kort. En av målsättningarna är att skapa en plattform och ett utbud av fler tävlingar bland annat genom ett ökat fokus på unga talanger.

En av ryttarna som ser fram emot nästa års tävlingar är Henrik von Eckermann som kom på en andraplats i årets Longines Global Champions Tour Grand Prix.

- Stämningen i Stockholm är fantastisk! Jag ser fram emot att komma tillbaka nästa år och få rida inför fullsatta läktare på Stadion igen. Publiken i Sverige är verkligen något extra och det betyder otroligt mycket för oss ryttare, säger Henrik von Eckermann.

Biljetter till sommarens evenemang kommer att släppas inom kort och programmet innehåller flera spännande nyheter för publiken att se fram emot.