Aktivitetspark inspirerad av Minecraft invigd i Malmö

Foto: MVB

Streetbasket, pingisbord, studsmattor och Malmös första parkourbana utomhus är några av de aktiviteter som MVB anlagt i den nya aktivitetsparken.

Malmö stad satsar på nya grönområden och den senaste i raden är utbyggnaden av Kroksbäcksparken där MVB anlagt en 1,5 hektar stor yta med fokus på aktivitet och rörelse men också med gröna ytor för social samvaro.

I den nya parken finns Malmös första parkourbana för utomhusbruk. Parkourparken är designad och framtagen i samarbete med föreningen TIP Generation. En viktig faktor har varit blockens betongytor som specialgjorts för att skapa det optimala underlaget för utövaren. Den nya parken är inspirerad av dataspelet Minecrafts och har spelets karakteristiska blockmurar. I parken finns dessutom studsmattor, basketplaner, temalekplats och pingisbord. Hundratals träd och buskar har planterats som tillsammans med ett stort antal sittplatser skapar en oas för umgänge och picknick i parken.

Parken invigdes för allmänheten med tal av Andreas Schönström, ordförande i Tekniska nämnden, musik av DJ Mademoiselle Carousel och uppvisning av TIP Generation, en förening som med fokus på inkludering och tillgänglighet erbjuder parkourträning och fritidsverksamhet för ungdomar.

MVB:s projekt har varit en utförandeentreprenad på uppdrag av Malmö stads Fastighets- och Gatukontor och påbörjades under våren 2021. Parken är designad av Patrik Svensson och Charlotte Wingårdh på Fastighets- och Gatukontoret. MVB:s markavdelning har i området tidigare anlagt den närliggande Hyllievångsparkens första etapp på cirka 1 hektar.