Ny nattågsförbindelse "Canopus" Prag-Dresden-Basel-Zürich startar

Tjeckiska järnvägarna med österrikiska järnvägsbolaget ÖBB och schweiziska operatören SBB erbjuder nu en bekväm och ekologisk övernattningsresa från Tjeckien och Sachsen till sydvästra Tyskland och Schweiz. Tillsammans med våra partners vill vi erbjuda ett alternativ till flygresor eller individuella resor med bil. Resenärer kan välja mellan bekväma sovvagnar med lyxiga sovkabiner eller klassiska sovvagnsfack, turistsäten eller billigare sittvagnar. Foto: Tjeckiska Järnvägarna,

Nattågsrenässansen kommer till barockmetropolen Dresden. Lika bekvämt som i ett litet hotellrum, ekologiskt, sover resenären, enligt nattågsoperatören, gott med söta drömmar ändå fram till hans eller hennes destination. Somna vid Elbe, gå upp vid Rhen eller Limmat. Det här erbjuder den nya direkta nattförbindelsen Canopus.

Tåget startar varje dag i Prag och går till sydvästra Tyskland och Schweiz via Bad Schandau, Dresden, Riesa och Leipzig, med stopp i t ex Karlsruhe, Baden-Baden, Offenburg, Freiburg (Breisgau), Basel och slutar i Zürich. Anslutningar till olika schweiziska regioner som Graubünden, Ticino, Gotthard, Bern, Interlaken eller Romandy, och till Italien (Milano) eller Frankrike (Mulhouse) kommer att finnas tillgängliga från Basel SBB och Zürich HB.

Cyklarvänligt

- Vi erbjuder nu en bekväm och ekologisk övernattningsresa från Tjeckien och Sachsen till sydvästra Tyskland och Schweiz. Tillsammans med våra partners vill vi erbjuda ett alternativ till flygresor eller individuella resor med bil. Resenärer kan välja mellan bekväma sovvagnar med lyxiga sovkabiner eller klassiska sovvagnsfack, turistsäten eller billigare sittvagnar.

- Tåget erbjuder också flera cykelutrymmen, som kommer att uppskattas av aktiva och sportiga resenärer som vill åka till cykelvägen längs Rhen eller till de många intressanta schweiziska cykelregionerna, säger Michal Krapinec. VD för Czech Railways.

Det nya tåget startar i Prag kl 18:26 som en daglig anslutning EuroCity även med 1:a klassvagnar och restaurangvagn och ger även en sista daglig anslutning från den tjeckiska huvudstaden till Dresden, ungefär en timme senare än för närvarande. Tåget lämnar Dresden klockan 21:03. I Leipzig kombineras den med Nightjet Berlin-Zurich och fortsätter klockan 23:46. Ankomst till Basel är kl. 07.19 och i Zürich kl. 09.05. I motsatt riktning lämnar nattåget Zürich kl. 19.59, lämnar Basel kl. 21.13 och anländer till Dresden kl. 07.06.

Även i denna riktning lämnar den Leipzig kl. 05.45 som ett dagtåg med flera bussar som den första dagliga förbindelsen från Dresden till Prag, ungefär en timme tidigare än idag. Tåget anländer till Prag klockan 9:38. Det finns också möjlighet till en dagsutflykt från Leipzig och Riesa till den gyllene staden vid Moldau.

Sparpriser är tillgängliga för nattförbindelsen. Nattresan mellan alla på- och avstigningsstationer kostar från €89 i en sovvagn och från €69 i en liggvagn (globalt pris). Biljetterna kan köpas i järnvägsförvaltningarnas e-butiker eller på samarbetspartners biljettkontor, inklusive Deutsche Bahns biljettkontor.

ÖBB, SBB och DB

Den nya nattförbindelsen Prag-Dresden-Basel-Zürich anordnas av Tjeckiska järnvägarna med österrikiska ÖBB och schweiziska SBB och drivs i samarbete med ÖBB, SBB och DB. Tjeckiska järnvägarna driver även andra nattförbindelser.

Resenärer kan också komma från Prag till t ex Budapest eller Slovakien, i riktning mot Poprad (Höga Tatra), Košice och Humenné, inklusive biltåg från Prag till viktiga järnvägsstationer i Slovakien. Resenärer från Sachsen kan sedan ha en bekväm tågresa med bara byte i Prag till Budapest med sina världsberömda termalbad eller till de slovakiska bergen.

Pressmeddelande České dráhy, a.s.