Stockholms största fotbollsområde i Älvsjö?

Foto: Izuddin Helmi Adnan/Unsplash

Stockholm har ett behov av 21 konstgräsplaner till 2030. Takten för att bygga ikapp behöver öka. Centerpartiet har, tillsammans med Stockholms fotbollsförbund, därför tagit fram ett förslag på en ny fotbollsanläggning på Sjöängen i Älvsjö.

– Här vill vi se ett fotbollsplanskluster med fem 11-spelsplaner och en 7-spelsplan. Vi vill också bygga omklädningsrum, toaletter och en kiosk. Vi vet att toaletter och omklädningsrum är särskilt viktigt för att tjejer ska vilja träna och spela fotboll, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd och gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stad.

bild
Källa: Centerpartiet i Stockholm

Sjöängen ligger bredvid Stockholmsmässan i Älvsjö med gångavstånd från Älvsjö station. Den är idag en outnyttjad yta. I anslutning till ängen ligger Sjöängens BP som är en fullstor grusplan. Älvsjö ligger endast nio minuter med pendeltåg från Centralstationen i Stockholm vilket skulle göra fotbollsområdet strategiskt placerat.

– Med bra förbindelser är resvägen kort även för innerstadens fotbollsföreningar som idag har stor brist på fotbollsplaner. Sjöängen skulle kunna nyttjas både av det lokala föreningslivet och av klubbar i innerstaden. Dessutom skulle ett stort fotbollsfält här, där kommunikation, parkeringsplatser och övernattningsmöjligheter redan finns på plats, ge helt nya möjligheter för arrangemang av större cuper och turneringar. Det skulle även stärka det lokala näringslivet och Stockholm som evenemangsstad, säger Karin Ernlund.