Skördefest på Tjolöholms Slott

Skördefest på Tjolöholms Slott. Foto: Kajsa Sjölander

Under skördefesten på Tjolöholms Slott samlas lokala producenter och utställare från hela Halland och Västra Götaland som både visar upp och har produkter till försäljning. I köksträdgården har Hanna Wendelbo en utställning där hon visar tjugo av sina absoluta favoritdahlior. Det kommer arrangeras naturkamp, chiliätartävling, tångsafari, äppelkakstävling och fria visningar av Tjolöholms olika trädgårdar.

bild
Sång och musik på skördefesten. Foto: Kajsa Sjölander

- Vi har även i år valt att satsa på olika barnaktiviteter, musikunderhållning och ett program för en bred publik. I år har vi även aktiviteter och utställare i vår köksträdgård. Förutom att grilla din egna toast över någon av eldarna på området så har vi höstmenyer i våra serveringar och många food trucks på området. För oss är det viktigt att lyfta lokala producenter från Halland och västra Götaland och skapa en upplevelsemarknad med programpunkter som både underhåller och lär, säger David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott.

bild
Foto: Kajsa Sjölander

På årets skördefest kan stora som små sjunga med Tjolöholms dräng, prova på käpphästbanan, gå på styltor, delta i tipspromenad, prova på tramptraktorer, hoppa i halm och pumpabowling. Under fredagen kommer Äskhults by visa hur man gör senap på gammalt vis. Naturum Fjärås Bräcka anordnar ”naturkampen” på fredagen och tångsafari på lördagen och söndagen, samt erbjuder smakprover på bland annat sockertång och tångknäcke.

- Så nu hoppas vi på en riktigt härlig skördefest med mycket besökare och bra väder, säger David Dagemark, evenemangschef, Tjolöholms Slott.

bild
Foto: Kajsa Sjölander

Skördefest på Tjolöholms Slott 16-18 september