SummerSki har invigt Hammarbybacken i Stockholm

Foto: SkiStar

Nu är det världspremiär för sommarskidåkning i nya Stockholm Hammarbybacken, Sveriges första, moderna, alpina skidarena på konstgräs. Satsningen på SummerSki är en viktig milstolpe i bolagets omställning att satsa på aktiviteter året runt, nu även mitt i huvudstaden. Med vid premiären för att ta de första officiella svängarna var ingen mindre än världscupsåkaren Kristoffer Jakobsen.

Klockan 14 öppnades arenan och alla nyfikna skidentusiaster kunde ta sig uppför berget med liften och nedför skidbacken; en arena på närmare 9 000 kvm konstgräs, speciellt framtaget för att efterlikna känslan av att åka på snö i en nypistad nedfart. Här finns även en sommarvariant av SkiStar Snow Park med ett antal features såsom rails och boxar som designats av SkiStars nya ambassadör: Freeskiåkaren och OS-medaljören Jesper Tjäder. Dessutom finns ett nybörjarområde lättillgängligt med rullband.

bild
Foto: SkiStar

- Äntligen är vi igång med vår unika satsning på SummerSki i Sverige. Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda alla stockholmare och besökare en möjlighet att åka skidor även när det inte är vinter och upptäcka glädjen med skidåkning året runt. Med satsningen är vi närmare vårt hållbarhetsmål att sätta ännu fler människor i rörelse och aktivitet för en bättre hälsa och välbefinnande, där nya Stockholm Hammarbybacken är en viktig pusselbit, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar AB.

bild
Foto: SkiStar

Världscupsåkaren Kristoffer Jakobsen, som är mitt uppe i säsongsförberedelserna, var idag med och körde de första officiella svängarna i backen precis innan öppningen för allmänheten.

bild
Foto: SkiStar

- Det känns som en jättekul grej som kan göra att skidåkningen fortsätter att växa. Att kunna göra det i huvudstaden känns också jätteviktigt. Det var mycket spännande och kul att jag fick vara först ut i backen en dag som denna, säger Kristoffer Jakobsen.

Vid sidan av SummerSki finns sedan tidigare i somras även de nya aktiviteterna SkiStar Klätterpark, Mountain Coaster och Mountain Tube, som haft många besökare hittills.

bild
Foto: SkiStar