Sveriges roligaste juniortävling laddar upp för final i Trelleborg

PGA JUNIOR PROAM - VÄGEN TILL TRELLEBORG  är en unik rikstäckande golftävling där juniorer tävlar i bästa tänkbara miljö, nämligen i lag tillsamman med sin tränare. Utveckling, kamratskap, respekt, aktivitet och glädje är fundamenten som tävlingen bygger på. 130 lag från 90 golfklubbar i hela landet har spelat klubbkval och distriktsfinaler där 14 lag i dagarna gör upp om segern på Trelleborgs Golfklubb.

Sverigefinalen är mer än bara ett tävlingsmoment och bygger på upplevelser, kamratskap och utveckling i större grad än bara den idrottsliga prestationen i sig. Kvalificerade lag upplever utvecklande och roliga dagar tillsammans som fylls av träning, utbildning, golfspel samt utflykter till bland annat Trelleborgen och Smygehuk. Det ges även möjlighet att träffa intressanta förebilder.

PGA JUNIOR PROAM - VÄGEN TILL TRELLEBORG möjliggörs tack vare ett gott samarbete mellan PGA of Sweden och Trelleborgs kommun. Juniortävlingen är en av flera ben som det för golfvärlden unika samarbetet vilar på. Därutöver ingår även damtävlingen för professionella PGA CHAMPIONSHIP TRELLEBORG samt prova-på-aktiviteter som riktar sig till kommunens fritidsgårds- som LSS-verksamheter. 

– Vi är oerhört glada över vårt samarbete med Trelleborgs kommun. Vi delar visionen om att göra bra saker för samhället, där golfen är ett utmärkt verktyg för att nå vårt mål, säger Johan Hampf, VD för PGA of Sweden. Det är ett perfekt samarbete där vi kompletterar varandra väl, vilket möjliggör riktigt kvalitativa event. PGA Junior Pro Am är en av de mest populära juniortävlingarna som i grund och botten handlar om att hjälpa barn och ungdomar att växa som golfspelare och människor.

För Trelleborgs kommun har även den stora marknadsexponeringen varit särskilt värdefull då nya målgrupper har fått ökad kännedomen om allt unikt destinationen har att erbjuda. 

- I vanliga fall syns ett evenemang endast på den plats och vid den tidpunkt som det genomförs, men här har vi haft möjlighet att synas från klubbkval tidigt på säsongen och ända in i mål här hos oss i Trelleborg, säger Maarja Edman, VD för Visit Trelleborg. Det har gett oss unika förutsättningar att nå ut brett för att kunna marknadsföra de unika förutsättningar för golfspel året runt här längs Sydkusten.