Ras Al Khaimah utsett till värd för världsmästerskapet i minifotboll 2023

wmf_euro_cup_winner_azerbaijan Foto; Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

World Minifootball Federation (WMF) har valt Ras Al Khaimah som värd för det internationella mästerskapet i minifotboll 2023, som hålls vartannat år. Värdskapet går i linje med Ras Al Khaimahs ambition att vara en destination präglad av sportaktiviteter, utomhusupplevelser och storslagen natur.

 

Sportturismen växer snabbt i emiratet Ras Al Khaimah och utvecklingen förväntas ta extra fart i och med att de tilldelats värdskapet för Minifootball (WMF) World Cup, en stor internationell fotbollsturnering som hålls vartannat år lockar tusentals åskådare och fans från hela världen. World Minifootball Federation (WMF) valde Ras Al Khaimah framför en rad andra kandidater, däribland Manila och Budapest.

 

Under turneringen vill emiratet - som ligger vackert vid Arabiska golfen - välkomna 24 landslag och tusentals åskådare. En uppgift som Ras Al Khaimah inte är helt ovana med, då man redan varit värd för en rad internationella idrottsevenemang, däribland Ras Al Khaimah Halvmaraton, världens snabbaste halvmaraton som lockar över 5 000 deltagare om året, landsvägscykling på UAE Tour samt de internationella golfmästerskapen, DP World Tour och European Tour.

 

"Att uppnå titeln som värd för WMF World Cup 2023 markerar ännu en milstolpe i vår strategi för Ras Al Khaimah som en destination för stora, internationella idrottsevenemang och jag vill gärna tacka World Minifootball Federation för att de har valt emiratet till att anordna denna prestigefyllda turnering, som vi ser mycket framemot att hålla." 

 

Raki Phillips,
Administrativ direktör för Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

 Om minifotboll och World Minifootball Federation

WMF World Cup är en turnering som hålls vartannat år bland medlemmarna i World Minifootball Federation (WMF). Minifotboll spelas av sju spelare (inkl. målvakt) på en plan med måtten 50 x 30 meter. Det spelas två halvlekar på 30 minuter och vid VM i minifotboll är fokus, förutom tävlingen, i hög grad på spelarutveckling, teambuilding, fairplay och gemenskap med miljoner andra minifotbollsspelare världen över. Antalet spelare har vuxit markant de senaste åren.

 

Senaste VM i minifotboll hölls i Perth, Australien, 2019. Och eftersom turneringen 2021 ställdes in, förväntar sig Ras Al Khaimah stort intresse från fansen till turneringen 2023.

Läs mer här: www.minifootball.com

Om Ras Al Khaimah

Emiratet är ett av sju emiraterna i Förenade Arabemiraten, känt för sin varierade och välbevarade natur och ett attraktivt klimat året runt. Som det enda emiratet i Förenade Arabemiraten har Ras Al Khaimah berg - här finns bland annat världens längsta zipline och massor av vandringsleder av varierande svårighetsgrad. Temperaturen i emiratets berg är för övrigt behagliga 10 grader lägre än på andra platser i Förenade Arabemiraten. Ras Al Khaimah har generellt ett stort utbud av turistattraktioner, som omfattar en levande kultur, en rik historia, stora ökenområden och breda, vackra stränder ut mot Arabiska golfen.

 

Ras Al Khaimah betjänas av hela fyra internationella flygplatser i Förenade Arabemiraten, däribland Ras Al Khaimah International Airport och Dubai International. Två miljarder människor kan nå Ras Al Khaimah inom bara fyra timmars flygresa.
 

Läs mer här: www.visitrasalkhaimah.com