Kungsbacka kommun förenklar spontanidrott med Piffl

Foto Piffi

I veckan fick Kungsbacka kommun sina första aktivitetsboxar från Piffl.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning direkt vid städers aktivitetsytor och näridrottsplatser. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt på plats vill Piffl förenkla rörelse och ge människor fler möjligheter att testa nya spännande aktiviteter utan att behöva äga eller köpa någon utrustning. Spikeball, slackline, möllky, mega-jenga och speedminton är exempel på aktiviteter som kan finnas i aktivitetsboxarna utöver klassiker som fotboll, frisbee, kubb, basket och boule.

Kungsbackas invånare och besökare får tillgång till aktivitetsboxarna och dess utrustning genom att ladda ner Piffls app gratis i App Store eller Google Play. Kostnaden för att hyra aktiviteter är sedan 10 kronor i timmen. 

Aktivitetsboxarna är placerade vid Kungsbackaskogen och Idrottsparken som är två populära aktivitetsområden för både vuxna och barn. Kungsbackaskogen är ett skogs-, aktivitets- och rekreationsområde där det bland annat finns en discgolfbana och en stor gräsyta för bollspel och andra aktiviteter. Idrottsparken ligger i anslutning till Kungsbackas ishall och erbjuder flera olika aktiviteter med skatepark, utegym, hinderbana och en stor aktivitetsyta. 

- Vi är väldigt glada över att Kungsbacka kommun satsar på spontanidrotten genom att ge tillgång till utrustning direkt på plats. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera Kungsbackas alla invånare och besökare till mer lek, spel och aktivitet i den offentliga utemiljön, säger William Nimbs, en av Piffls grundare. 

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid, den saknade länken mellan städers aktivitetsytor och människorna omkring dem. Genom Piffls app får städers invånare och besökare tillgång till spel- och sportutrustning där det borde finnas, utrustning som kan användas om och om igen. Piffl vill inspirera till mer rörelseglädje och förändra ett konsumtionsbeteende där delande är det självklara valet framför ägandeskap.