Gröna Lunds vd Magnus Widell lämnar sin post

Magnus Widell. Foto: Gröna Lund

Sedan 2013 har Magnus Widell tillsammans med medarbetarna på Gröna Lund styrt tivolit genom värmerekord, publikrekord, nya attraktionssatsningar, nya säsonger, igenom en pandemi och ut starkare på andra sidan. Efter nästan 10 år på Gröna Lund väljer nu Magnus Widell att lämna vd-posten för att ta sig an nya utmaningar. Han kommer vara verksam på Gröna Lund hela sommaren och lämnar sin tjänst den 1 september.

– Jag har haft otroligt roligt under mina 10 år på Gröna Lund och därför är det med dubbla känslor som jag nu väljer att lämna företaget. Men jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och jag kommer med spänning att följa Gröna Lund på den resa som man nu har framför sig, med alltifrån nya säsongen Winter Wonderland till förhoppningsvis ett helt nytt tivoliområde på parkeringen, säger Magnus Widell, avgående vd på Gröna Lund.

– Med sitt tydliga och varma ledarskap har Magnus lotsat fram Gröna Lund till den starka position verksamheten har idag. Men det är inte bara en vd som lämnar. Magnus är också en god vän. Jag gläds med de som får jobba med honom framöver. Han är en klippa, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts som äger Gröna Lund.

Magnus Widell kommer vara verksam på Gröna Lund hela sommaren och lämnar den 1 september över arbetsledningen till en tillförordnad chef i ledningsgruppen till dess att en ny vd tillsätts.